Nyheter

Bygget TV-studio og flyttet påskeleir til nett

Istedenfor å avlyse påskeleir, bygde Brunstad Christian Church et interaktivt studio slik at 6.000 ungdommer kunne delta. Nå kan det bli aktuelt å dele studioet med andre kirkesamfunn.

Bilde 1 av 2

– Mange ungdommer ble veldig lei seg da vi avlyste påskecampen. Vi måtte spørre oss: Hva vil Gud med oss nå? Skal vi sitte i hvert vårt hus og se Netflix eller løfte opp noe som kan gi verdi? Vi ble enige om å snu situasjonen til det gode, forteller styreleder Berit Hustad Nilsen i Brunstad Christian Church (BCC).

Denne påsken skulle BCC samle 4000 ungdommer fra hele verden til påskecamp på Oslofjord Convention Center i Stokke. Da koronakrisen satte en stopper for arrangementet, utviklet de en digital løsning.

– På et par uker bygde vi et interaktivt studio og utviklet en app for interaksjon mellom medlemmene, sier Hustad Nilsen.

Produksjonen har hatt en prislapp på om lag 8 millioner kroner, opplyser styrelederen.

HØR: Ny podkast fra Vårt Land: Brunstad Christian Church møter Hjelpekilden til verdiduell

Bygde TV-studio

Forrige helg kunne deltakere fra hele verden følge direktesendte møter fra et spesialtilpasset TV-studio med en 116 kvadratmeter stor LED-skjerm. Under sendingen kunne man se hilsener fra deltakere på skjermen, og et verdenskart viste hvilke land mennesker var pålogget fra.

Totalt deltok 6000 ungdommer fra 50 land, altså 2000 flere enn antall påmeldte til campen.

– Hvorfor kunne dere ikke bare avlyse?

– Mange ungdommer hadde gledet seg til dette arrangementet lenge. Vi tror også det er viktigere enn noen gang å formidle det kristne budskapet, sier Hustad Nilsen.

– Har dere fått til noe dere ikke ville fått til ved en fysisk samling?

– Noen medlemmer fra for eksempel Afrika og Asia hadde ikke råd til å reise til påskecamp i Norge, og ble kjempeglad for muligheten til å delta. Vi har også fått fart på en teknisk utvikling vi kan ha glede av lenge.

Under påskecampen kunne deltakerne følge direktesendte møter fra et spesialtilpasset TV-studio med en 116 kvadratmeter stor LED-skjerm. Man kunne også se hilsener fra deltakere på skjermen og et verdenskart som viste hvilke land mennesker var pålogget fra.
Under påskecampen kunne deltakerne følge direktesendte møter fra et spesialtilpasset TV-studio med en 116 kvadratmeter stor LED-skjerm. Man kunne også se hilsener fra deltakere på skjermen og et verdenskart som viste hvilke land mennesker var pålogget fra. Foto: BCC

Aktivitetstilbud

Vanligvis får deltakerne på påskecampen velge mellom over 30 ulike aktivitetstilbud, blant annet idrettsaktiviteter, medieproduksjon, dans, musikk og friluftsliv. Selv om tilbudet ble begrenset, fant kirkesamfunnet flere kreative løsninger for aktiviteter på nett.

– I Bergen filmet noen ungdommer fra et studio i havgapet, slik at folk kunne bli med på villmarkscamp selv om de satt hjemme. Det ble lagd videoer til dans-, musikk- og matlagingsgruppe, slik at folk kunne delta hjemmefra. Idrettsaktiviteter ble erstattet med TV-spill, forteller Hustad Nilsen.

Til helgen skal BCC arrangere påskestevne for familier på samme måte. Over 10.000 deltakere er påmeldt.

Aktuelt å dele

Nylig ble det kjent at reglene for idretts- og kulturarrangementer vil gjelde frem til 15. juni. Dersom det fremdeles blir begrensinger etter dette, spøker det for flere kristne sommerstevner og ungdomsleirer.

Hustad Nilsen forteller at det kan det være aktuelt å dele studioet med flere kirkesamfunn og organisasjoner, dersom det fremdeles er begrensninger til sommeren.

MER OM BRUNSTAD CHRISTIAN CHURCH:

• Smiths venner-toppen gjør sitt første intervju på 23 år: Sekt-stempelet, pengebeskyldnigene, maktkampen og fornyelsen

Tidligere BCC-medlem reagerer på fremstillingen av Kåre Smith: – Ikke bare en godslig bestefar

• Opplevde at Håndballforbundet boikottet arbeidsplassen deres: – Ingen her er negative til homofili, sier Oslofjord-ansatte

Forstander i Brunstad Christian Church sammenliknet motstandere med rotter. Nå beklager han

---

Online ungdomscamp

  • Ble arrangert fra 28. mars til 1. april, som et samarbeid mellom BCC og Brunstad Ungdomsklubb (BUK).
  • Ventet 4000 ungdommer til påskecamp på Oslofjord Convention Center, men måtte avlyse på grunn av koronaviruset. Gjennomførte arrangementet på nett med 6000 deltakere.
  • Brunstad Christian Church er et internasjonalt kristent trossamfunn med medlemmer i 54 land. Fikk sitt uoffisielle navn, Smiths Venner, etter grunnleggeren Johan Oscar Smith.

---

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter