Nyheter

Kirkens Nødhjelp gjør fasteaksjonen digital – dropper bøssebæring

Kirkens Nødhjelps tradisjonelle fasteaksjon vil i år foregå på nett, via Vipps og på sosiale medier – uten bøssebærere.

Bilde 1 av 2

– Det vil være usolidarisk å gå dør til dør-aksjon i dagens situasjon, med stor smittefare. Dette betyr at pengene til årets fasteaksjon ikke samles inn dør til dør, men via Vipps, på nett og sosiale medier, sier generalsekretær Dagfinn Høybråten i Kirkens Nødhjelp.

I fjor samlet fasteaksjonen inn 32 millioner kroner, derav 11 millioner på Vipps og andre digitale medier.

– Nå saler vi om og håper å oppnå et enda bedre resultat gjennom digitale plattformer, sier han.

Forebygging

Høybråten understreker at innsamlingsaksjonene i år blir viktigere enn noensinne. Kirkens Nødhjelp innretter nå hele sitt arbeid mot å styrke forebygging av corona-smitte.

– Vi har lang erfaring og stor kompetanse på hygienetiltak og arbeid rettet mot smittespredning, den innsatsen har vi allerede styrket – nå vil vi øke innsatsen ytterligere, i samarbeid med lokale samarbeidspartnere, sier Høybråten.

– Vår humanitære arm er god beredskap i seg selv, nå vil vi mobilisere der vi er, og kan lett tilpasse oss lokale behov, legger han til.

Pandemi

– Når vi i dag står overfor en pandemi, trenger vi en global dugnad for å begrense spredningen av COVID-19 i de mest sårbare landene. Vi er svært bekymret for spredningen som allerede skjer i stadig nye land, også land med svake helsesystemer og svært dårlige sanitære forhold. Pandemien kan i verste fall bremse den økonomiske og sosiale utviklingen i mange fattige land, sier Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Sårbare mennesker

Kirkens Nødhjelp er spesielt bekymret for de mest sårbare menneskene i verden. Koronaviruset kan få katastrofale konsekvenser for land med stor fattigdom og dårlig utbygde helsesystemer.

– Rent vann og god hygiene er livsviktige i denne ekstreme situasjonen. Både for å forebygge videre spredning, men også for å hjelpe de som allerede er rammet. Kirkens Nødhjelp er spesielt bekymret for områder med dårlig tilgang til rent vann og dårlige sanitære forhold, for eksempel flyktningeleire og slumområder, sier Høybråten.

32 millioner

Kirkens Nødhjelp sin årlige Fasteaksjon er Norges nest største innsamlingsaksjon. I fjor samlet aksjonen inn 32 millioner kroner, et beløp som gir 160.000 mennesker tilgang til rent vann. 29. - 31. mars skulle 40.000 bøssebærere ha gått dør til dør for å samle inn penger for å gi sårbare mennesker tilgang til rent vann og god hygiene, nå vil digitale platformer tas i bruk i stedet.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter