Nyheter

Biskoper holder appeller for kirkeasyl-familie

Familien Collin har bodd ti år i Norge. I fem år har de sittet i kirkeasyl i Finnsnes kirke. Lørdag demonstreres det både i Finnsnes og Oslo.

Antonipillai Johnsen Collin, Merry Anjala Johnsen Collin og datteren Dilani Johnsen Collin har fått endelig avslag i utlendingsforvaltningen. ­Familien tapte så rundene i både tingretten og lagmannsretten, mens Høyesterett har forkastet anken.

Det springende punkt i ­deres sak er at de ga mangelfulle opplysninger i det første asylintervjuet da de kom til Norge. Familien fortalte ikke at de var tilknyttet Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE) i den grad de senere hevdet at de var.

Biskoper

Nå mobiliseres det både i nord og sør til støtte for familien som valgte å gå i kirkeasyl i Finnsnes kirke i Troms da de fikk endelig avslag på asylsøknadene. De tre kom til Norge for ti år siden og bodde først fem år på mottak.

I dag arrangeres det et fakkeltog i Finnsnes og en demonstrasjon i Oslo. Begge steder vil en biskop holde appell.

I Finnsnes stiller biskop Olav Øygard i Nord-Hålogaland bispedømme opp, mens Oslos biskop Kari Veiteberg holder appell utenfor Stortinget. Veiteberg har engasjert seg i saken blant annet med bakgrunn i inntrykk fra hennes besøk til det nordlige Sri Lanka i august i fjor.

Løsning

Selv sier Dilani Johnsen Collin til VG at hun tror på en løsning:

– Vi gir ikke opp, vi er kristne­ og tror på Gud, og at han kan hjelpe oss.

LES OGSÅ:

· Pastor anmeldte politiet for maktmisbruk mot kirkeasylanter – henlagt

· Konvertitten Hamed ble ikke trodd i Norge, men det ble han i Tyskland

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter