Nyheter

Disse kommer inn på Stortinget – og går ut

Med ny regjering og nye statsråder blir det også endringer på Stortinget. Disse varaene rykker opp – og disse forsvinner ut av Stortinget når tidligere statsråder går tilbake til Stortinget.

Lista er basert på Stortingets egen oversikt over vararepresentanter fra de forskjellige partier og fylker. Dersom noen av varaene av ulike grunner ikke kan møte, vil lista se annerledes ut.

Frp: Mazyar Keshvari (ut), Carl I. Hagen (ut), Siv Jensen (inn)

Den bedrageridømte Keshvari har sittet på Stortinget i seks år ettersom han er vara for Siv Jensen. Nå som Jensen er ute av finansdepartementet går hun tilbake til Stortinget og skyver Keshvari ut. I praksis har dog Carl I. Hagen vært vara for Jensen siden februar fjor, ettersom han kom inn for Keshvari da han ble pågrepet.

Carl I Hagen. Frp. Livet lært

Carl I. Hagen har sittet som vara for Keshvari - som har vært vara for Siv Jensen. Men nå går Siv Jensen tilbake til Stortinget. Foto: Erlend Berge

Frp: Knut Magne Flølo (ut), Jon Georg Dale (inn)

Jon Georg Dale trer av som samferdselsminister fredag. Dermed går han tilbake til Stortinget som representant for Frp og Møre og Romsdal, noe som skyver Flølo ut av Stortinget.

Jan Steinar Engeli Johansen (ut), Sylvi Listhaug (inn)

Dette er ikke første gang Johansen (som vara) må ut av Stortinget fordi Listhaug kommer tilbake etter å ha vært minister. Denne gangen var Listhaugs ministerkarriere relativt kort, hun trådte på igjen i mai i fjor.

Gardermoen  20190505.
Eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug blir valgt inn som 1. nestleder på Frps landsmøte 2019 på Gardermoen søndag. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sylvi Listhaug kommer inn igjen som stortingsrepresant. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix

KrF: Knut Arild Hareide (ut/statsråd), Torill Selsvold Nyborg (inn)

Når Knut Arild Hareide går inn i rollen som samferdselsminister går hans vara inn som stortingsrepresentant. Det er Torill Selsvold Nyborg som da i utgangspunktet overtar hans plass på Stortinget mens han sitter i regjering. Hun var fast møtende i 17 dager under Bondeviks andre regjering for Laila Dåvøy.

Venstre: Grunde Almeland (ut), Ola Elvestuen (inn)

Grunde Almeland er vara for Ola Elvestuen, som fredag går av som klima- og miljøminister. Elvestuen går dermed også etter alt å dømme tilbake i rollen som parlamentarisk leder for Venstre. Almeland har markert seg blant annet i arbeidet med homoterapiforbud og omtales som svært dyktig internt i Venstre – men nå forsvinner han altså ut av Stortinget igjen. Han går samtidig inn i regjeringsapparatet som statssekretær i Kunnskapsdepartementet.

Grunde Kreken Almeland

Grunde Almeland har sittet på Stortinget i Ola Elvestuens sted. Foto: Erlend Berge

Venstre: Abid Raja (ut/statsråd), Solveig Schytz (inn)

Solveig Schytz er i dag sentralstyremedlem i Venstre og gruppeleder for partiet i Viken. Med Abid Rajas inntreden i regjering som kulturminister, vil hun rykke opp og bli fast møtende i Rajas sted ut regjeringsperioden.

Høyre: Henrik Aasheim (ut/statsråd), Anne Kristine Linnestad (inn)

Bærum Høyre blir godt representert i regjeringen når Aasheim blir forsknings- og høyere utdanningsminister. Dermed rykker også Anne Kristine Linnestad opp og blir fast representant.

Høyre: Tina Bru (ut/statsråd), Aase Simonsen (inn)

Høyres Tina Bru rykker opp og blir olje- og energiminister. Rogaland Høyres førstevara møter alt for Bent Høie. Dermed rykker Rogalands andrevara, som er tidligere Karmøy-ordfører Aase Simonsen, opp i Stortinget og møter for Bru. Bru blir sammen med Sveinung Rotevatn regjeringas yngste, hun er 33 år gammel.

Høyre: Linda Hofstad Helleland (ut/statsråd), Guro Angell Gimse (inn)

Gimse har møtt på Stortinget som vara for Helleland også tidligere, ettersom Helleland også tidligere har vært statsråd i Solbergs regjering. Nå blir hun igjen fast møtende for Helleland ettersom Helleland går inn som distriktsminister.

Oslo  20170310.
Guro Angell Gimse i forbindelse med diskusjonen om eggdonasjon  på Høyres landsmøte fredag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Linda Hofstad Helleland går inn i regjering igjen, og erstattes av Guro Angell Gimse (bildet) på Stortinget.

---

Fakta:

---

VL anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter