Nyheter

Benedikt XVI vil trekke seg som medforfatter for bok om sølibat

Tidligere pave Benedikte XVI har uttrykt et ønske om å få navnet sitt fjernet som medforfatter av en nylig utgitt bok som taler for sølibat for prester.

Benedikt XVI skal ifølge sin personlige sekretær aldri ha sagt ja til å opptre som medforfatter av boken. Han skal derimot ha hatt kjennskap til at kardinal Robert Sarah skrev en bok om temaet.

I helgen ble det kjent at Benedikt hadde bidratt til boken med et teologisk forsvar for sølibatet. Det vakte oppsikt, ettersom nåværende pave Frans nå vurderer å tillate ekteskap for prester i spesielle tilfeller.

Benedikts sekretær, erkebiskop Georg Gaenswein, opplyser at Benedikt kun skal ha sendt kardinalen et essay om temaet, med beskjed om at han kunne gjøre hva han ville med det. Han skal aldri ha godkjent noe medforfatterskap, og han skal heller aldri ha sett eller godkjent bokens omslag.

Gaenswein beskriver det hele som en misforståelse og mener Sarah har handlet i god tro.

Kardinal Robert Sarah har nå tvitret at han vil fjerne Benedikt som medforfatter og at boken fra nå vil bli presentert med ham selv som forfatter og Benedikt som bidragsyter.

Les mer:

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter