Nyheter

Oslofjord Convention Center vil kutte alle bånd til Brunstad Christian Church

Oslofjord Convention Centre frykter at flere gjør det samme som Håndballforbundet. Nå framskynder de planer om full adskillelse fra trossamfunnet kjent som Smiths venner.

Administrerende direktør i Oslofjord Convention Centre, Stian Fuglset, frykter at de kan miste flere oppdrag etter Håndballforbundets vedtak om at de ikke vil legge sine arrangementer til Oslofjord Arena

– Det er fortvilende hvis misforståelser brer seg til andre kunder, sier han til Vårt Land.

Fortgang i prosessen

Oslofjord Arena er en del av Oslofjord Convention Center (OCC) som eies av Brunstadstiftelsen, og som er knyttet til Brunstad Christian Center (BCC). Fuglset opplever at kunder mener at det ikke har vært et tydelig nok skille mellom BCC og OCC, og synes det er problematisk.

– Det er vi nødt til å gjøre noe med. Det har vært tanken hele veien, men nå er det fortgang i prosessen, sier han.

Det betyr at Oslofjord Convention Center vil få et eierskap som gjør at «fremtidige overskudd skal komme idrett, kultur og samfunnsnyttige formål i Vestfold til gode. Endring i eierskapet vil også gjøre at alle opplevde forbindelseslinjer til trossamfunnet Brunstad Christian Church blir borte», heter det i selskapets pressemelding.

LES OGSÅ: Håndballforbundet vil ikke arrangere håndballkamper i BCC-tilknyttede Oslofjord Arena

Framskynder

Også daglig leder i Brunstadstiftelsen Alf Aadalen, sier at endringene i formål og eierskap blir offentlige tidligere enn planlagt, på grunn av «mediedekning der både Brunstadstiftelsen og Oslofjord har blitt stilt til ansvar for BCCs syn på homofili».

– Kirkesamfunnet BCC har ikke hatt intensjon om å være eier av eller drive Oslofjord kommersielt, men har hatt behov for å sikre at det finnes et sted for å gjennomføre kirkens internasjonale stevner med mange tusen deltakere. Oslofjord har kapasitet til dette, og BCC vil bare være kunde uten fordeler et eventuelt eierskap ville gitt, sier Aadalen i en pressemelding.

– Målet for arbeidet er blant annet å finne den eierformen som er best egne for å ivareta og dokumentere en full frikobling av Oslofjord fra BCC. Et delmål i prosjektet er at fremtidige overskudd ikke skal komme BCC til gode, men skal fordeles på frivillighet og samfunnsnyttige formål i Vestfold, framholder han.

Skuffet over Håndballforbundet

Stian Fuglset mener argumentene Håndballforbundet hadde mot arenaen, ikke holder.

– Ikke noe overskudd fra oss går til religiøs virksomhet fra vår forretning, sier Fuglset.

Han er fornøyd med at Brunstadstiftelsen vedtatt å sette i gang endringene.

– En tydelig beslutning fra vår eier, det er vi glade for. Det vil tydeliggjøre og fjerne enhver tvil som har vært reist om verdier og eierskap for Oslofjord Convention Center, sier Stian Fuglset.

Han er svært skuffet og trist over Håndballforbundets avgjørelse, også fordi de har hatt en god og skikkelig dialog. OCC har hatt inngående samtaler med Håndballforbundet, som er fullt klar over planene om adskillelse, sier han.

– De snakker om fair play, og dette synes jeg ikke er fair play. Vi er på full vei mot det de etterspør, men de blir ikke med oss videre. De burde opprettholdt den kontrakten de har, sier Fuglset.

Han mener sosiale medier har trumfa en grundig saksbehandling i denne saken.

– Så opphetet som debatten har vært i sosiale medier, gjør at det er krevende å få fakta fram.

LES MER OM SAKEN:

• Styret i Norges Håndballforbund har vedtatt at de ikke vil legge sine arrangementer til Oslofjord Arena. – Et homofilisyn som skaper problemer for flere av våre spillere, sier håndballpresidenten.

Har fått ras av meldingar frå handballklubbar. No kan all bruk av BCC-kopla arena stanse

Boikotter håndballfinaler fordi arenaen er tilknyttet Brunstad Christian Church

Håndballforbundet i trøbbel etter Facebook-innlegg om behandlingen av homofile

VL anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter