Nyheter

Ap og Høyre fram, Sp og Frp tilbake i ny måling

Senterpartiet går mest tilbake og Arbeiderpartiet mest fram i en fersk måling.

Sp går tilbake med 2,4 prosentpoeng fra forrige måling til 15,7 prosent, viser en ny stortingsmåling Norstat har gjort for NRK og Aftenposten.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener likevel dette er en god måling for partiet.

– Opp og ned i hele høst

– Vi har hatt målinger som har gått opp og ned i hele fjor høst. Men 15,7 er bedre enn det beste lokalvalget vi har hatt noen gang, som var i september, sier Vedum til NRK.

Også Fremskrittspartiet går tilbake fra 12,5 prosent til 10,3 prosent. Nedgangen fortsetter også for Venstre, som faller med 1,2 prosentpoeng til 2,3 prosent. Dette fallet er den eneste endringen i partienes oppslutning fra forrige måned som går utover feilmarginen.

Arbeiderpartiet går mest fram fra 22,9 prosent til 26,1 prosent. Også Høyre går fram på målingen – opp 2,7 prosentpoeng til 22,4 prosent.

KrF får 3,6 prosent oppslutning (+0,8), SV 7,2 prosent (+0,7), MDG 6 prosent (-0,4) og Rødt 3,6 prosent (-0,9).

Norstat har gjennomført 900 intervjuer. Feilmarginen i undersøkelsen varierer fra 1,1 til 3,2 prosentpoeng.

(©NTB)

LES OGSÅ:

Vårt Lands partimåling i desember: Ap får julegave på Vårt Land-måling – MDG med kjempesmell

Jonas Gahr Støre snakker om synd, tro og KrF i Vårt Lands podcast. – Jeg burde ikke sagt «yppersteprest» om Ropstad, sa han i «Nyhus og Dokka». Hør podkasten her

• – Nå begynner vi å se arven etter Erna, konturene av hva slags Norge hun har skapt

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter