Nyheter

Lula Tekle: – Jeg vil ta Stålsetts fengselsstraff

– Jeg er veldig lei meg og sliten, sier Lula Tekle til Vårt Land via tolk.

– Jeg er bekymret for Gunnar Stålsett, og jeg ønsker ikke at han skal måtte gå i fengsel for min skyld. Nå føler jeg at jeg har bidratt til det. Hvis han må i fengsel, vil jeg heller ta hans straff, enn at han skal ta den. Det sier Lula Tekle til Vårt Land.

Tekle har hatt kontakt med Gunnar Stålsett etter at det torsdag ble kjent at han er siktet. Den pensjonerte biskopen fikk fredag beskjed om at han må møte i tingretten 19. desember. Politiet vil fengsle ham i 45 dager, for å ha hatt benyttet ulovlig arbeidskraft.

LES OGSÅ: Hvem skal holde Lula i hånden når hun dør?

– Han sier jeg ikke skal være bekymret

- Han har forsikret meg om at jeg ikke må være bekymret for ham, men dette er uansett tungt for meg, sier hun.

Lula Tekle har hatt en deltidsjobb hos Gunnar Stålsett helt siden han pensjonerte seg som Oslo-biskop i 2005.

Hun har vært i Norge i 19 år som ureturnerbar asylsøker. Hun er fra Eritrea og har i et intervju med Vårt Land tidligere fortalt at det er umulig for henne å returnere selv om hun har fått avslag på sin søknad om opphold i landet.

– Jeg ble fratatt skattekortet mitt i 2011 da staten bestemte at vi ikke lenger skulle få jobbe. Jeg hadde fast jobb som renholder i en barnehage i en bydel i Oslo. Nå sitter jeg bare her. Jeg har ikke lenger min egen leilighet, og bor hos venner. Det er veldig vanskelig, sa Lula Tekle til Vårt Land tidligere i høst.

• LES OGSÅ: Slik forklarer Gunnar Stålsett hvorfor han ansatte en ureturnerbar asylsøker: – Ikke heroisk, det er en kristen plikt

Hun har ikke truffet moren på 26 år

Hun fortalte at det er ekstra vanskelig fordi hun er en kvinne. Hun ser ikke for seg at det er trygt for henne å sove på gata, og å finne et sted å bo er helt avgjørende for sikkerheten.

Lula er ortodoks kristen, har ingen barn, og har ikke sett sin 80 år gamle mor på 26 år. Hun har dårlige bein og trenger i blant hjelp til å reise seg. Fordi hun ikke har krav på helsehjelp i Norge, oppsøker hun et frivillig hjelpesenter for ureturnerbare asylsøkere i Oslo.

Når hun får spørsmålet om hun har en drøm, feller hun noen tårer.

– Før drømte jeg om å jobbe. Nå har jeg ingen drøm.

LES OGSÅ:

Les reportasjen om Nasim og Lula: De lever på utsiden blant oss

Alf Gjøsund kommenterer: «Når de beste straffes»

Ropstad kaller Stålsett «hedersmann». – Loven som kan gi ham straff er gal, sier han

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter