Nyheter

Klimaendringene gjør kysten mer flomutsatt: 300 millioner i faresonen innen 2050

En ny studie viser at antall mennesker som bor i flomutsatte områder langs kysten, kan øke til 300 millioner innen 2050.

FILE - In this Sept. 4, 2019, file photo, people hold hands and navigate their way through a flooded street as it rains in Mumbai, India. The number of people threatened by climate change-triggered flooding is about three times higher than previously thought, a new study says. But it's not because of more water. It's because the land, especially in Asia and the developing world, is several feet lower than what space-based radar has calculated, according to a study in the journal Nature Communications Tuesday, Oct. 29. (AP Photo/Rajanish Kakade, File)

Forskerne har tatt i bruk kunstig intelligens for å gjøre de nye beregningene, som viser at langt flere mennesker bor i flomutsatte områder langs kysten enn tidligere antatt.

Det er asiatiske land som er mest sårbare, ifølge studien, som er publisert i forskningstidsskriftet Nature Communications. Mer enn to tredeler av den flomutsatte befolkningen bor i Kina, Bangladesh, India, Vietnam, Indonesia og Thailand.

Forskerne skriver at 100 millioner mennesker allerede i dag bor i områder som står i fare for å bli oversvømt.

Men global oppvarming i kombinasjon med befolkningsvekst gjør at tallet ligger an til å bli tredoblet innen 2050.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter