Nyheter

Flere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder

Unge Venstre, styret i Venstrekvinnelaget og Liberale studenter mener statssekretær Sveinung Rotevatn (V) bør overta for Trine Skei Grande som partileder i Venstre.

– Styret i Venstrekvinnelaget har spilt inn Sveinung som fremtidig leder og Guri Melby som 1. nestleder. Vi mener de to har kvaliteten som skal til for å løfte Venstre, skriver nestleder Oda Scheel i en tekstmelding til Dagens Næringsliv.

Rotevatn er i dag statssekretær i Klima- og miljødepartementet og sitter dessuten i partiets sentralstyre. Også stortingsrepresentant Melby sitter i dag i sentralstyret.

Styret for Venstre-kvinnene er tydelige på at de ønsker at Rotevatn skal ta over til våren, uavhengig av om nåværende partileder Trine Skei Grande vil fortsette.

Får støtte av Unge Venstre og Liberale studenter

Tidligere tirsdag ble det kjent at også Unge Venstre har spilt inn Rotevatn som ny leder og Guri Melby som første nestleder.

– Begge har vist at de er tydelige i viktige politiske spørsmål for Venstre, blant annet en offensiv klimapolitikk hvor vi kutter klimagassutslipp raskt, og en human ruspolitikk, sa Unge Venstres nestleder Kjersti Konstanse Løfors til NTB.

Liberale studenter støtter forslaget med Rotevatn som ny leder, men de har ennå ikke spilt ham inn.

– Vi støtter forslaget fra Unge Venstre med Rotevatn som ny leder og Guri Melby inn som nestleder. Det vil være sunt med et skifte nå. I en situasjon der både Trine og Sveinung stiller som lederkandidater, vil vi støtte Sveinung Rotevatn, sier Amanda H. Rygg til VG.

Rygg er landsstyremedlem i Venstre og leder i Liberale studenter.

Grande: Rotevatn kan bli en god leder

På en norsk festdag på bokmessen i Frankfurt sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NTB at hun syns forslagene til Unge Venstre og styret i Venstrekvinnelaget er gode.

– Jeg tror at Sveinung kan bli en god leder i Venstre. Jeg syns også at Guri som nestleder er et godt forslag, og jeg er ganske sikker på at disse to kommer til å være en del av ledelsen en gang, sier partilederen til NTB.

På spørsmål om hun fremdeles tenker å stille til gjenvalg, svarer Grande at hun ikke kommer til å si noe mer om det enn det hun sier til valgkomiteen. Hun påpeker også at hun opplever støtte i partiet.

Stiller seg til disposisjon

Guri Melby sa sent tirsdag ettermiddag til TV 2 at hun stiller seg til disposisjon for Venstres valgkomité, men hun ønsket ikke å utdype om hun ønsker ledervervet eller andre verv i partiet.

Rotevatn har ikke ønsket å kommentere Unge Venstres innspill.

– Det er frist for å melde tilbake til valgkomiteen førstkommende søndag, og det skal jeg selvsagt gjøre, skriver han i en tekstmelding til NTB.

Frist søndag

Dagens partiledelse har frist til 20. oktober med å gi valgkomiteen beskjed om hvorvidt de ønsker gjenvalg eller ikke.

I dag sitter parlamentarisk leder Terje Breivik og klimaminister Ola Elvestuen i ledelsen sammen med Grande. Abid Raja er også sett på som en aktuell kandidat for partiledelsen.

Grande har ledet partiet siden 2010, mens Elvestuen og Breivik har hatt sine verv siden henholdsvis 2008 og 2012. Partilederen varslet allerede valgnatten at hun ønsker gjenvalg, mens ingen av de to nestlederne foreløpig har sagt offentlig om de ønsker gjenvalg eller ikke.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter