Nyheter

Ocean Viking reddet over 102 mennesker i gummibåt utenfor Libya

Det norske skipet Ocean Viking hentet søndag 102 personer fra en gummibåt i Middelhavet utenfor kysten av Libya.

Det norskeide redningsskipet Ocean Viking, som driftes av Leger Uten Grenser (MSF) og SOS Méditerranée, meldte selv om aksjonen ved 15.30-tiden søndag

– Ocean Viking har reddet 102 personer fra en gummibåt rundt 40 nautiske mil uten for Libyas kyst. Blant dem er det 12 kvinner og ni barn, melder organisasjonen på  Twitter.

Redningsaksjonen er redningsskipets andre i løpet av kort tid. Natt til søndag meldte Leger Uten Grenser at det norske redningsskipet hadde hentet 74 personer, deriblant seks barn, fra en gummibåt i nød ved et oljefelt rundt 50 nautiske mil utenfor kysten av Libya.

Alle som var om bord i gummibåtene er slitne etter den farlige reisen, men alle er tilsynelatende i stabil form, opplyste organisasjonen.

Totalt er det dermed 176 mennesker som har blitt reddet fra gummibåter, om bord i Ocean Viking.

I september hentet redningsskipet opp i alt 182 mennesker fra skrøpelige båter utenfor Libyas kyst. De ble satt i land i Messina på Sicilia.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter