Nyheter

Valgfunksjonærene i Røa menighet prøvde å rette opp i en feil under Kirkevalget. Nå blir det omvalg

For første gang siden den nye valgordningen i Den norske kirke vil en menighet være nødt til å gjennomføre omvalg: – Ansvaret er mitt, sier Bjørn Tore Hansen, menighetsrådsleder i Røa sokn.

– Det er mitt ansvar å sørge for at de listene som sendes inn er riktig. Ansvaret for feilen ligger på meg, sier Bjørn Tore Hansen, menighetsrådsleder i Røa sokn.

Under kirkevalget i Røa kirke skjedde det som ikke skulle skje:

Én av kandidatene på Nominasjonskomiteens liste hadde falt ut av stemmesedlene i valgbodene. Funksjonærene på stedet forsøkte å bøte på mangelen ved å skrive lapper i avlukene om at folk også kunne stemme på kandidaten som falt ut.

Konsekvensen er at valgresultatet er underkjent. Den 27. oktober vil det bli avholdt omvalg til menighetsrådet i Røa sokn.

LES MER: – Den norske kirke har et kompetanseproblem, ikke et demokratiproblem

Menighetsrådsleder tar på seg skylden

Bjørn Tore Hansen, menighetsrådsleder i Røa menighet mener ikke at opplæringen av valgfunksjonærene har vært for dårlig.

– Det er et hendig uhell. Alle har gjort en feil. Denne feilen retter vi opp ved å ta et nyvalg. Det viser at man tar valgordninger og demokratiske prosesser på alvor, sier han.

– Burde det ikke vært varslet fra og med øyeblikket man innså at det var feil med stemmesedlene?

– Jo, det kan du si.

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter