Nyheter

Likud kapret nok et mandat i Knesset

Statsminister Benjamin Netanyahus høyreparti Likud har sikret seg ytterligere ett mandat i Knesset, viser det endelige valgresultatet.

Likud fikk 32 representanter i den israelske nasjonalforsamlingen, ikke 31, viser fintellingen. Partiet må likevel se seg slått av sentrumsalliansen Blått og hvitt som sikret seg 33 representanter.

Ingen av de to blokkene har tilstrekkelig støtte fra andre partier til å kunne danne regjering, noe som krever tilslutning fra 61 av de 120 representantene i Knesset. Netanyahu har 55 i ryggen, Gantz 54.

Onsdag kveld har Israels president Reuven Rivlin innkalt Netanyahu og Blått og hvitts leder, tidligere forsvarssjef Benny Gantz, til samtaler om en mulig samlingsregjering.

Gantz har tidligere sagt nei til å sitte i regjering med korrupsjonssiktede Netanyahu, men skal nå være på glid.

Israelsk politi har siktet Netanyahu for bestikkelser, bedrageri og økonomisk utroskap, og Israels riksadvokat Avichai Mandelblit har anbefalt at det tas ut tiltale.

2. oktober må Netanyahu stille til rettslig høring, og det ventes at denne vil bli etterfulgt av en formell tiltale.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter