Nyheter

Dansk lege dømt for medvirkning til selvmord

En pensjonert lege er i Danmark dømt til 60 dagers betinget fengsel for å ha bistått pasienter til selvmord. Høyesterett stadfestet dommen mandag.

Legen er dømt for medvirkning til to selvmord og ett selvmordsforsøk.

Dommen er betinget, og han må dermed ikke sone straffen. Dette kan imidlertid bli omgjort dersom han begår ny, lignende kriminalitet. Legen opplyser til dansk TV 2 at han akter å fortsette med sin rådgivning.

Han ble anmeldt i 2017 etter å ha medvirket i et radioprogram som medlem av foreningen Leger for aktiv dødshjelp. I radiodokumentaren uttalte han at han har hjulpet flere enn ti pasienter med å dø.

Advokaten hans argumenterte i retten for at begrepet «medvirke» skal tolkes langt mer snevert i denne type saker enn i vanlige straffesaker. Høyesterett ga ham medhold i det, men mente likevel at det var snakk om medvirkning i de tre sakene.

LES MER: Megakirkepastor tok sitt liv - var kjent for sin innsats for psykisk helse

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!


Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter