Nyheter

Åshild Mathisen i ny jobb

Den tidligere sjefredaktøren i Vårt Land har fått jobb i Try Råd.

Åshild Mathisen er ansatt som partner og PR-rådgiver i Try Råd, melder Dagens Næringsliv (DN). Der skal hun gi råd til bedrifter i omstilling.

Mathisen sier til DN at Try er en gammel drøm for henne.

– Jeg har alltid vært opptatt av visuell kommunikasjon og tekstkommunikasjon, og innen disse områdene er Try et ikonisk byrå. Tidligere har jeg jobbet med alt fra politikk til redesign og merkevarebygging, og her vil jeg få brukt all den kompetansen i et teknologisk og kreativt miljø, sier Mathisen til DN.

Daglig leder i Try Råd, Sindre Beyer, sier på sin side at de har lett lenge etter en profil med Mathisens kompetanse.

– Mediebransjen i Norge vært utsatt for store endringer og digitalisering og Åshild ledet en mediebedrift i store omveltninger. Hun har tung kompetanse på endringsprosesser og kombinasjonen av politikk og samfunnsforståelse passer godt inn her. Vi skal ikke bare være et spesialisert miljø, men et bindeledd mellom kreatører og teknologer, uttaler han i DN.

Mathisen uttaler at du må anerkjenne motstanden du får når du legger om en virksomhet.

– Motstand er ikke irrasjonelt, det er faktisk rasjonelt om du flytter på folks maktposisjoner, endrer visjoner og bedriftens idealisme. Man må ta det på alvor. Det å ha erfart hva som skjer når det er mange aktører i spill og temperaturen blir høy, er noe jeg kan ta meg med videre, sier hun i DN.

LES MER: Åshild Mathisen er ferdig som redaktør i Vårt Land

Tidligere redaktør

Åshild Mathisen var sjefredaktør i Vårt Land fra 2016 til mars 2018, da hun ble oppsagt med umiddelbar virkning. Dette skjedde etter en lang konflikt mellom Mathisen og konsernleder i Mentor Medier, Per-Magne Tveiten. Både Mathisen og et mindretall i Vårt Lands styre var uenige i oppsigelsen.

Etter at hun gikk av som redaktør i Vårt Land har Mathisen vært kommentator i Morgenbladet og skrevet en bok om sin oppvekst som læstadianer, om KrFs retningsvalg og om hennes erfaringer fra Vårt Land.

---

Try Råd

  • Reklamegiganten Try as sitt pr-byrå, som ble startet på tampen av 2017. Omsatte i 2018 for 7,8 millioner kroner, med et resultat før skatt på 2,7 millioner kroner.
  • Styreleder er konsernsjef i Try, Kjetil Try. I tillegg til Try, er partnerne Sindre Beyer, Kristian Skard, Kristine Eikenes, Bård Hammervold og Torgeir Micaelsen inne på eiersiden.
  • Nå kommer også Åshild Mathisen inn som medeier.
  • Try as eier 73 prosent av Try Råd. Resterende eies av partnerne.
  • Med Mathisen, jobber det 15 personer i Try Råd.
  • Kilde: Dagens Næringsliv

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Ingeborg Misje Bergem

Misje Bergem er bokanmelder i Vårt Land. Hun er tidligere journalist i avisa og jobber for tida med en doktorgrad om fransk samfunnsliv.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter