Nyheter

Agenda X er rørt over gaver fra Ihle-Hansens bisettelse

Da Johanne Zhangjia Ihle-Hansen ble bisatt, ønsket familien at gaver skulle gå til Agenda X. Nå har ungdomsavdelingen til Antirasistisk Senter mottatt flere titusen kroner.

– Jeg ble veldig rørt over at de tenkte på oss i denne sammenhengen. Det som har skjedd er en helt ubeskrivelig tragedie, sier Sahar Hassani, daglig leder for Agenda X, som er Antirasistisk Senters ungdomsavdeling for unge mellom 13 – 26 år som vokser opp i et flerkulturelt miljø.

Vil merkes

Johanne Zhangjia Ihle-Hansen ble funnet død i familiens bolig i Bærum 10. august. Philip Manshaus (21), som er hennes stebror, ble siktet for å ha drept henne. Manshaus ble pågrepet i moskeen Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum, der han begynte å skyte, og er siktet for terror.

Da Ihle Hansen skulle bisettes, ønsket familien en gave til Agenda X i stedet for blomster eller andre gaver. Ifølge Hassani har Agenda X mottatt flere titusen kroner og såpass mye at det vil merkes i tilbudet Agenda X har til ungdommer. Hassani understreker at særlig det symbolske ved at familien tenkte på Agenda X i denne situasjonen, har stor betydning.

– Vi er opptatt av å bygge opp ungdommer, legge til rette for mestring og ha et fellesskap hvor ungdom kan kjenne seg anerkjent og ha en tilhørighet. Vi ønsker også å gi mulighet til å uttrykke seg gjennom kunst og kultur og være med på å sette dagsorden og få belyst temaer ungdommene er opptatt av.

LES OGSÅ: Johanne Zhangjia Ihle-Hansen bisatt: – En helt forhindret at flere liv gikk tapt

Bygge identitet

Hassani forteller at Agenda X får høre historier fra ungdommer som har opplevd kjipe ting fordi de er muslimer.

– Mener Agenda X at det trengs en handlingsplan mot muslimhat?

– Selv om vi er en del av Antirasistisk Senter, legger vi i ungdomsavdelingen større vekt på kulturelt forebyggende arbeid for og med ungdommer. Men på generell basis står vi for at det burde være en egen handlingsplan mot muslimhat.

Ifølge Hassani er Agenda X opptatt av at ungdom gjennom aktiviteter kan bygge identitet, få anerkjennelse, få reflektert over tilhørighet til ulike grupper og bli mer bevisste på hva de ønsker å stå for.

– En konsekvens av det er at det virker forebyggende. For oss ligger nøkkelen i et trygt fellesskap som er inkluderende og gir anerkjennelse, sier Hassani.

LES OGSÅ: Terrorsiktet ville drepe så mange som mulig

---

Agenda X

  • Antirasistisk Senters ungdomsavdeling for unge mellom 13 og 26 år som vokser opp i et flerkulturelt miljø.
  • Har siden 1998 jobbet for at all ungdom skal ha like muligheter uansett bakgrunn.
  • Noen av Agenda X sine aktiviteter inkluderer skriveverksteder, Åpent Hus, opplæring i lydstudio, jente- og guttegruppe, sommerleir, revy, og et eget medie- og litteraturhus for og med ungdom.
  • Agenda X bistår også ungdom, skoler og nærmiljø i håndtering av rasisme og diskriminering.
  • Kilde: Agenda X

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter