Nyheter

«Jeg var alene og desperat»

Kvinnegruppa Non una di meno har laget en nettportal der kvinner registrerer positive og negative erfaringer.

Italia-kartet på hjemmesiden til kvinnegruppa er dekket av røde og grønne markører, som indikerer om kvinner er blitt behandlet bra eller dårlig på apoteket, om legen vil skrive en erklæring om at hun ønsker abort eller ikke, og om sykehuset utfører aborter.

LES MER:

Non una di meno betyr «ingen å miste» og kjemper for at ingen skal miste livet, bli mishandlet, bli frarøvet rettigheter i krav av å være kvinne. Vårt Land henter fram eksempler på grønne og røde brukermeldinger:

Apotek i Milano – grønn markør.

«Jeg ba om en angrepille og fikk kjøpt den med en gang. De tilbød meg et glass vann slik at jeg kunne ta den uiddelbart. De ansatte så nok at jeg var ganske utrøstelig, og ga meg en håndkrem i gave.»

Aapotek i Toscana – rød markør.

«I byens eneste apotek fikk jeg ikke kjøpt angrepille, da alle ansatte sa de reserverte seg mot abort. Jeg måtte komme meg til Siena, 20 kilometer unna, for å få tak i pillen!»

Sykehus i Roma – rød markør .

«Jeg møtte komplikasjoner i svangerskapet da jeg ventet sønnen min, og ble nødt til å utføre en senabort (...) Jeg ble behandlet uverdig: Mannen min fikk ikke bli med inn på ultralyd og kontroll på legevakten. Jeg var alene og desperat. De plasserte meg i et rom, helt alene. Da det ble avgjort at abort var eneste løsning, måtte jeg vente flere dager på å få en samtale med en psykolog - som var på ferie. Han var den eneste psykologen på sykehuset. Så måtte jeg vente på at de fant en lege som ikke hadde reservert seg mot å gjennomføre senaborter. Jeg fikk flere dager med psykisk og fysisk smerte og ensomhet. Da jeg skulle føde, fikk ikke mannen min komme inn i rommet, selv om det ifølge loven er greit og selv om vi ba om det på forhånd. Vi fikk heller ikke sett barnet vårt.»

Sykehus i Napoli – grønn markør

« De var kjempehyggelige og på få timer fikk jeg time for å ta abort.»

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter