Nyheter

Valgekspert: – KrFs situasjon er ­overraskende bra

Med to måneder igjen til valget er målingene svake for KrF. Men sett i lys av striden i fjor sier valgekspert Johan Giertsen at situasjonen er overraskende bra.

En gjennomgang av lokale målinger utført av nettstedet pollofpolls.no viser at Kristelig Folkeparti mister velgere i 88 av 107 kommuner. Sammenligningen er gjort mellom kommunevalget i 2015 og målinger fra det siste halvåret, skriver avisa Dagen.

Johan Giertsen, som er en av dem som står bak nettstedet, setter de svake målingene i sammenheng med partiets retningsvalg i fjor, da det valgte å gå inn i Erna Solbergs regjering.

– Andelen som holder fast ved KrF, er på mange måter høy, sett i lys av den skjærsilden som de var gjennom i fjor. Man kan ikke ­vurdere KrF løsrevet fra den striden. Sett i lys av den er KrFs ­situasjon overraskende bra, sier Giertsen.

LES MER: – Å kontrollere alt kjøtt er umulig

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter