Nyheter

Jehovas vitner må betale erstatning til ekskludert kvinne

Jehovas vitner må betale 100.000 kroner i erstatning etter at de tapte i forliksrådet. Rådet mener trossamfunnet ekskluderte en kvinne uten grunn etter at hun fortalte om overgrep.

Forliksrådet har avgjort at ekslusjonen av medlemmet i Jehovas vitner er ugyldig, skriver VG.

Kvinnen hevder hun ble ekskludert etter at hun betrodde til menigheten at hun hadde blitt utsatt for et seksuelt overgrep.

I et møte med to av de eldste i menigheten, ble kvinnen fortalt at hun ville bli ekskludert på grunn av «utukt», hevder hun.

Personen som utsatte henne for overgrepet er ikke medlem av Jehovas vitner.

LES MER: Kinesiske innvandrere mål for Jehovas vitner

Avvist internt

Kvinnen klaget saken inn til menighetens appellutvalg, men fikk ikke medhold.

Da klaget hun videre til forliksrådet i kommunen. Rådet mener at menighetens begrunnelse var ugyldig.

Jehovas vitner ble dømt til å oppheve eksklusjonen, og må betale kvinnen 100.000 kroner. Menigheten må også dekke hennes saksomkostninger.

LES MER: Dansk Jehovas vitne dømt til seks års fengsel i Russland

Ikke i tale

Ifølge VG ønsket ikke menigheten å uttale seg under forliksrådsmøtet. Jehovas vitner mente at saken skulle behandles internt og at den ikke var egnet for rettsvesenet.

Kvinnens advokat Håkon Danielsen mener at menigheten ikke har bestridt de faktiske forholdene.

– De har kun påberopt seg en religionsfrihet og gjemmer seg bak menneskerettskonvensjonen, sier han.

«Vi har registrert at forliksrådet har kommet med en avgjørelse i Jehovas vitners disfavør. Vi er ikke enig i fremstillingen av saken i forliksrådet og deres avgjørelse. Derfor vil vi benytte oss av juridisk bistand, for å vurdere hva vi skal gjøre videre», uttaler pressetalsmann Dag-Erik Kristoffersen for Jehovas vitners skandinaviske avdelingskontor til VG.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter