Nyheter

Skal døpe barn under matfestival

Domkirken i Stavanger åpner dørene for «drop-in-dåp» under matfestivalen Gladmat i slutten av juli. Men de benekter at de gjør dåp for lettvint.

Bilde 1 av 2

Det er Stavanger Aftenblad som melder at domkirken i Stavanger skal la folk droppe innom for dåp under matfestivalen Gladmat som avholdes i byen fra 25. juli.

Folk kan da døpes etter en dåpssamtale, forklarer soknepresten til avisa. Kirken stiller både med dåpskjole til låns og folk som kan være faddere.

Bryllup og dåp

Tidligere har kirken tilbudt «drop-in-vielser» under festivalen, men i år vil de heller tilby dåp, i tråd med årets festivaltema som er vekst. Samtidig håper de da å motvirke stress og press rundt dåp.

– Noen legger ned enormt med forberedelser – det kan bli for mye. Nå stiller Gladmaten med mat til dåpsfesten, det håper vi senker terskelen, sier sokneprest Sølvi Iren Vinnes.

Også andre menigheter i Stavanger har tidligere hatt lignende konsepter. Det har vekket debatt i byen, og flere har stilt spørsmål ved både hvordan man forholder seg til dilemmaer – som hvis kun én forelder møter opp, og man ikke vet om de er enige – eller folk med tilhørighet fra andre religioner.

Avviser lettvint

Sokneprest Torstein Nordal, i en annen menighet som tidligere har arrangert drop-in-dåp, mener en del av kritikken er hypotetisk. Og han mener det langt fra er noe lettvint valg folk tar uten å ha tenkt over det.

– Vår erfaring er at valget om å døpe ikke er tatt spontant. Det er litt som å ta en drop-in-time hos frisøren, mener Nordal, som sier deres erfaring er at de som kommer er dem som har ønsket å døpe barna, men ikke hatt tid eller mulighet til å planlegge dåp.

Sokneprest Vinnes mener dåp om noe har hatt en for høy terskel, og at det er bra å senke den.

VL anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter