Nyheter

Mot valgseier for rød blokk i Danmark

Rød blokk med Socialdemokratiet i spissen ligger an til flertall med 90 representanter i Folketinget, viser danske valgdagsmålinger.

Blå blokk, som består av regjeringspartiene ledet av Lars Løkke Rasmussen, ligger an til å få 75 representanter. Det ytterliggående høyrepartiet Stram Kurs ser ikke ut til å komme inn i Folketinget.

Valgdagsmålingene til Danmarks Radio og dansk TV 2 bygger ikke på opptelte stemmer, men på svar fra 4.450 velgere som er blitt spurt utenfor stemmelokalene. Den første prognosen, som bygger på avgitte stemmer, kommer ved 21-tiden.

Socialdemokratiet og partileder Mette Fredriksen ser ut til å få et forholdsvis klart flertall i Folketinget. Dersom dette blir resultatet, vil hun øyensynlig få oppdraget med å danne ny regjering. Dette er helt i tråd med den siste tidens meningsmålinger.

Socialistisk Folkeparti (SF), som inngår i rød blokk, ligger an til å nesten doble antallet representanter i Folketinget. Innvandringskritiske Dansk Folkeparti ser ut til å bli mer enn halvert.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!


Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter