Nyheter

To drept og 16 såret i knivangrep mot skolejenter som tilhørte katolsk skole i Japan

To skal ha blitt drept og 16 andre såret da en mann med kniver angrep skolejenter på en bussholdeplass i byen Kawasaki i Japan tirsdag morgen.

De fleste av ofrene for angrepet var skoleelever som sto i kø ved bussholdeplassen nær Noborito-stasjonen, og en av de drepte er en tolv år gammel jente, melder japanske medier.

En talsmann for myndighetene i Kawasaki, Masami Arai, opplyser at 16 personer er innlagt på sykehus etter knivangrepet og at to andre ofre antas å ha mistet livet. Tilstanden skal være alvorlig for tre av de skadde.

Gjerningsmannen skal ha vært en mann i 40- eller 50-årene, som ifølge Arai tok sitt eget liv etter angrepet.

To kniver

De fleste av ofrene gikk på en skole grunnlagt av Soeurs de la Charite de Quebec, en organisasjon drevet av katolske nonner i Quebec i Canada.

Gjerningsmannen skal ifølge øyevitner ha ropt «Jeg skal drepe dere» under angrepet.

To kniver ble funnet på åstedet. Ifølge politiet hadde den mistenkte mannen en kniv i hver hånd mens han angrep skolejentene og de andre som sto på bussholdeplassen.

– En mann knivstakk dem. Vi fikk melding klokken 7.44 (lokal tid) som sa at fire barneskoleelever hadde blitt knivstukket, sier Dai Nagase, talsperson for brannvesenet i Kawasaki, til AFP.

Kawasaki ligger om lag 2 mil sør for Tokyo.

Rystende

– Dette er en svært rystende sak, som gjør meg svært sint. Jeg gir mine dypeste kondolanser til ofrene og håper de skadde kommer seg fort, sa statsminister Shinzo Abe i en kommentar.

USAs president Donald Trump, som er på besøk i Japan, uttrykte også sympati med ofrene.

– Alle amerikanere står sammen med folket i Japan og sørger over ofrene og deres familier, sa han.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter