Nyheter

Katolske messer på Sri Lanka for første gang siden terrorangrepet

Den katolske kirken på Sri Lanka holdt søndag de første ordinære messene siden terrorangrepet påskesøndag.

Sri Lankan army soldier secure the St. Lucia's cathedral as Catholic nuns attend a holy mass held to bless victims of Easter Sunday attacks in Colombo, Sri Lanka, Saturday, May 11, 2019. More than 250 people were killed when suicide bombers struck three churches and three tourist hotels on Easter. Masses at churches were canceled for a second week last Sunday and the reopening of schools was postponed after reports warned of possible new attacks. (AP Photo/Eranga Jayawardena)

Over 250 mennesker ble drept da selvmordsbombere slo til mot flere kirker og hoteller. Mange av de drepte var kirkegjengere som feiret påske.

Både soldater og bevæpnede politifolk patruljerte søndag gatene som fører fram til kirkene. De sto også vakt utenfor inngangene. Alle som ville inn, måtte vise ID-kort og ble kroppsvisitert.

Frivillige hjalp til med å identifisere kirkegjengere og se etter mistenkelige personer. Det var forbudt å parkere i nærheten av kirkene, og alle kirkegjengere ble bedt om å ta med seg minst mulig.

Samtidig melder politiet at ytterligere én person som er mistenkt for innblanding i angrepet, er pågrepet. Det dreier seg om en forsker som antas å ha hatt koblinger til Zahran Hashim, den ytterliggående islamisten som skal ha stått i spissen for angrepet, og som var en av selvmordsbomberne.

Politiet mistenker at den pågrepne mannen har tatt seg av pengeoverføringer og at han også har vært involvert i opplæring av selvmordsbomberne.

De sju selvmordsbomberne angrep to katolske og en protestantisk kirke samt tre luksushoteller. IS hevder å stå bak angrepet, som ble utført at en lokal ekstremistgruppe.

Søndagsmessene ble avlyst de to neste helgene i frykt for flere angrep.

President Maithripala Sirisena sa i forrige uke at «99 prosent» av dem som er mistenkt for innblanding i angrepene, er pågrepet, og at eksplosivene de har hatt, er beslaglagt. Han sa også at det er trygt for turister å vende tilbake til Sri Lanka.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter