Nyheter

– Greit med boller i lukkede klasserom

Det er ikke totalt serveringsforbud for skolelaget på Oddemarka skole, bare for is og godteri, hevder rektor. – Det er ikke det vi har fått beskjed om, sier Martin Wikstøl i Laget.

– Vi har sagt nei til at de kan ha is, brus eller godteri på møtene, fordi det er i strid med skolens reglement, som gjelder for alle. Men det er greit om de spiser boller inne i et lukket klasserom, sier rektor på Oddemarka skole, Kathrine Margrethe Nevestad-Lunden.

Det siste døgnet har serveringsnekt for flere skolelag på Sørlandet skapt mye debatt i sosiale medier. Først ble det kjent at Tonstad skule i Sirdal kommune ikke ville at skolelagsungdommer skal servere boller på møtene sine, fordi det kan bidra til å lokke ungdommer til å delta.

I går meldte Vårt Land at et tilsvarende bolleforbud gjelder på Oddemarka ungdomsskole i Kristiansand.

– Det blir sagt at boller og kaker er med på å lokke folk til skolelaget, uttalte Martin Wikstøl, som arbeider i Norges kristelige student og skoleungdomslag (NKSS) i region Agder.

LES MER: Bolleforbud på Sørlandet

Ikke bare religiøse

Rektor Nevestand-Lunden tror lagsungdommene må ha misforstått beskjeden, og oppfattet at det var totalt serveringsforbud på skolelaget.

– Vi hadde en episode for et par år siden der ungdommene tok med is ut i gangene på skolen, og det synes vi ikke var ok. Det er greit at de har boller i klasserommene der de møtes, men vi foretrekker at bollene holder seg der, sier Nevestad-Lunden,

Hun sier reglene gjelder for alle elevegrupperinger, ikke bare religiøse.

– Det er viktig at det er like regler for alle, mener rektoren.

LES MER: Boller til besvær: – Lokker ungdommer til andakt.

Mulig misforståelse

Martin Wikstøl var i møte med rektor Nevestad-Lunden i januar i år. Der oppfattet han at det var totalforbud for matservering på skolelagsmøtene.

– Jeg er bombesikker på at hun formidlet at et forbud for all form for servering. Det er mulig dette er en misforståelse, men jeg synes dette høres veldig rart ut. Mine forgjengere i Laget har vært i lignende møter med ledelsen på Oddemarka, og bekrefter at det har vært et forbud mot all servering, sier han.

Wikstøl skal i dag møte rektoren på Oddemarka for å diskutere bollesituasjonen.

Les mer om mer disse temaene:

Ingeborg Bergem

Ingeborg M. Bergem

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter