Nyheter

Nå er Ropstad KrFs leder – her er makkerne hans

Kjell Ingolf Ropstad er valgt og fikk landsmøtets hyllest som ny KrF-leder. Nykommer Ingelin Noresjø er på plass som ny 2. nestleder og er opptatt av å inkludere de røde.

Med stor applaus valgte KrF-landsmøtet ny ledelse. Nyvalgt nestleder Ingelin Noresjø (i midten) vil jobbe for å inkludere de røde fra fjorårets retningsstrid i partiet. Nestleder Olaug Bollestad til venstre – nyvalgt partilder Kjell Ingolf Ropstad i front.

(Stavanger): Lørdag formiddag ble Kjell Ingolf Ropstad valgt til ny leder i Kristelig Folkeparti.

Han får følge av Olaug Bollestad og Ingelin Noresjø fra Nordland i partiledelsen. Valget av Ropstad og de to nestlederne skjedde med stående applaus.

Bollestads korte ledertid er over

Etter valgene på KrF-landsmøtets andre dag er Olaug Bollestads korte fungerende ledertid omme. Hun fortsetter i topptrioen som første nestleder, men Ropstad inntar nå førersetet.

Ingelin Noresjø er KrFs fylkesleder og fylkesråd for partiet i Nordland. Nå skal hun i tillegg inn i sentralt topparbeid for partiet og bidra i den tøffe jobben med å løfte KrF.

LES OGSÅ: Hemmelige krisetall gir Hilde Frafjord Johnson stryk

Nyvalgt nestleder: Vi må inkludere de røde

Noresjø var på rød side under fjorårets retningsvalg. Men hun stemte for regjeringsplattformen under det dramatiske landsstyremøtet i januar. Da var KrF på nippet til å stemme Granavollen-plattformen ned.

– Hvordan vil du nå inkludere de røde i partiets arbeid, Noresjø?

– Det er viktig at vi tar vare på de som var røde ved å bruke dem aktivt: Invitere dem med i prosesser, gi dem verv og tilby arbeidsoppgaver og lytte til dem. Vi bør hverken avskrive eller glatte over den uenigheten vi har hatt og forvente at alle nå skal være glade. Vi må ta dem seriøst og alvorlig. De er en like stor del av KrF som dem med andre meninger, svarer hun.

Klar for arbortdebatt

Debatten under KrFs landsmøte har avspeilet uenighet i abortsaken og utålmodighet med å finne en oppdatert vei for partiet i tiden som kommer. Om to år skal et nytt partiprogram på plass.

– Hvordan bør KrF håndtere uenigheten og formulere et oppdatert standpunkt?

– Den debatten må vi tørre å ta – internt. Den bør ikke gå høylytt i media og vi må finne gode løsninger. Det er viktig. For debatten i KrF har alt startet. Og den bør ikke foregå med utestemme, svarer Noresjø.

– Hvilke andre verdisaker bør KrF på en uredd måte løfte?

– Alkoholpolitikk er et slikt felt. Her må vi tørre å ha klare meninger. Vi har dessuten nettopp vedtatt en uttalelse om forbud mot reklame for kosmetisk kirurgi og mot reklame for forbrukslån i sosiale medier.

– Altså tørre å være litt upopulære?

– Ja, nettopp det.

LES OGSÅ: Rød Ropstad-kritiker vant over blå fylkesleder

Slik blir KrFs sentralstyre

Slik blir KrFs nye sentralstyre seende ut etter lørdagens valg:

• Ledertrio: Partileder Kjell Ingolf Ropstad (Agder) får selskap av Olaug Bollestad (Rogaland) som 1. nestleder og nykommer Ingelin Noresjø (Nordland) som 2. nestleder.

• Faste styremedlemmer: Erik Lunde (Oslo), Tove Welle Haugland (Agder), Magne Supphellen (Hordaland), Anders Tyvand (Vestfold) og Karin Bjørkhaug (Trøndelag). Randi Walderhaug Frisvoll fra Møre og Romsdal møter fast i sentralstyret som 1. vara.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter