Nyheter

Paven talte for de sårbare som «lider på korset»

Under langfredagens messe talte pave Frans for dem som «lider på korset», blant dem uønskede migranter og barn utsatt for overgrep.

Pave Frans ledet den årlige langfredagsmessen i Roma fredag kveld, og tok seg tid til å snakke om migrantbarn som kommer til lukkede dører på grunn av «politiske kalkuleringer», samt barn som har fått sin uskyld såret, en referanse til overgrepene i den katolske kirken.

– Jeg ber Jesus om å hjelpe oss å se hans kors i alle verdens kors, sa paven, og nevnte mennesker som mangler mat eller kjærlighet.

Pave Frans og de frammøtte lyttet så til nonnen Eugenia Bonetti, som i 25 år har arbeidet med kvinner som har blitt utsatt for menneskehandel.

– Det er lett å ha et kors rundt halsen eller å bruke korset til å dekorere våre vakre katedraler og hjem. Langt vanskeligere er det å anerkjenne dem som nylig har blitt korsfestet, de hjemløse, unge arbeidsløse og migranter henvist til slummen på kanten av samfunnet etter å ha opplevd forferdelige lidelser, sa hun.

Paven holdt den årlige langfredagsmessen for tusener av pilegrimer og turister forut for korsvandringen som ender utenfor Colosseum. Flere andre steder i verden, også i Norge, har det blitt holdt lignende korsvandringer for å markere Jesu lidelse og korsfestelse.

LES OGSÅ: Greta Thunberg oppfordret pave Frans til å bli med i klimastreiken

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter