Nyheter

KrF reagerer på Støres landsmøtetale

Ap-leder Jonas Gahr Støres mange spark til de borgerlige får flere til å reagere. KrFs Jorunn Gleditsch Lossius er ikke imponert.

– Støre høres ut som han går til valg mot Jens Stoltenberg. Han vil gå til krig mot pensjonsreformen, som var Stoltenbergs hjertebarn. Han vil ha ned bruken av midlertidige stillinger, men andelen i midlertidig jobb var høyere da Støre selv satt i regjering. Han kritiserer skattelettelser som Arbeiderpartiet selv var med på å vedta, sier Høie i en kommentar til NTB.

I sin åpningstale til Aps landsmøte torsdag rettet Støre en rekke spark til Høyre og Frp om blant annet midlertidighet i arbeidslivet, privatisering av velferden, likestilling, politireform og ulikhet.

LES OGSÅ: Støre hardt ut mot Høyre – varsler kjør om ulikhet og abort

– Svartmaler

Ikke uventet reagerer både Høyre og Frp på talen. Høie peker blant annet på at det er flere kvinner som jobber heltid nå enn da Ap styrte, og færre folk i midlertidig stilling.

– Støre svartmaler og sprer desinformasjon når han påstår det motsatte, mener Høie, som også kritiserer Støre for å drive harselas med regjeringens fattigdomspolitikk.

– Han vil heller smøre tynt ut over til alle enn å ta et skikkelig løft for dem som trenger det mest, sier Høie, som mener det er bedre å gi gratis kjernetid i barnehager og SFO til dem med lav inntekt.

Heller ikke Venstre og KrF er spesielt imponerte over Støres angrep på regjeringens familiepolitikk.

– For første gang på 23 år økes barnetrygden, og den skal økes ytterligere. Det vil jo komme familiene med lavest inntekt til gode, sier KrFs Jorunn Gleditsch Lossius, som sitter i familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

LES OGSÅ: – Støre peker tydelig tilbake til arbeiderbevegelsens røtter i en klassisk Ap-tale

Frp slår tilbake

Frp-leder Siv Jensen reagerer på sin side skarpt på Støres kritikk av politireformen.

– Makan til mangel på styring av justissektoren har Norge aldri sett, slo Støre blant annet fast i talen og viste til at det har vært sju justisministre på seks år.

Jensen påpeker at soningskøen er fjernet, det er 2.800 flere årsverk i politiet, restansene er lavere enn i 2014 og oppklaringsprosenten på seksuallovbrudd har økt.

– Vi gjennomfører en helt nødvendig reform for å blant annet sørge for at vi kan slå hardere ned på digital kriminalitet, ikke minst kampen mot groteske overgrep mot barn på nett, sier Jensen til NTB.

– Politisk spill

Hennes partikollega Erlend Wiborg mener Støre driver et politisk spill om pensjonsreformen med løftet om at Ap skal kjempe for pensjon fra første krone og minner om at det var Ap som i sin tid innførte underreguleringen.

– Han må svare på om dette nå betyr at Ap ønsker å ta en helomvending og skrote underreguleringen, eller om det nok en gang kun er tåkeprat, sier Wiborg.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter