Nyheter

Trump har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel

USAs president Donald Trump har offisielt anerkjent Golanhøydene som en del av Israel.

En erklæring om USAs anerkjennelse ble undertegnet av Trump mandag, i forbindelse med at han møtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Det hvite hus.

Trump varslet tidligere denne måneden at USAs syn på Golanhøydene ville bli endret.

– Etter 52 år er det på høy tid at USA fullt ut anerkjenner Israels suverenitet over Golanhøydene, som er av kritisk strategisk og sikkerhetsmessig viktighet for staten Israel og stabiliteten i regionen, skrev presidenten på Twitter.

Tidligere har FNs sikkerhetsråd, med støtte fra USA, slått fast at Golanhøydene er ulovlig okkupert og annektert.

Golanhøydene er et 1.200 kvadratkilometer stort høydedrag sørvest i Syria, men store deler av området ble okkupert av Israel i 1967. Israel har etablert rundt 30 bosetninger i det okkuperte området, i strid med folkeretten.

LES OGSÅ: Trump anerkjenner Golanhøydene

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter