Nyheter

Franske muslimer saksøker Facebook og YouTube

Frankrikes muslimske råd (CFCM) saksøker Facebook og YouTube, som ble brukt til å direkteoverføre massakrene i to moskeer på New Zealand.

CFCM saksøker de franske filialene av de to internettgigantene fordi de «kringkastet et budskap med voldelig terrorist-innhold, eller av en natur som på alvorlig vis trolig krenket menneskers verdighet og kunne sees av mindreårige».

Strafferammen for en slik forbrytelse er i Frankrike tre års fengsel og bøter på opptil 75.000 euro, rundt 726.000 kroner.

Facebook opplyser at de raskt fjernet den hvite høyreekstremisten Brenton Tarrants direkteoverføring som viste hvordan han massakrerte 50 mennesker i to moskeer i Christchurch 15. mars.

Det 17 minutter lange opptaket ble imidlertid delt av mange på YouTube og Twitter, og det tok derfor tid å få det fjernet.

Ifølge CFCM, som representerer flere millioner muslimer i Frankrike, tok det Facebook 29 minutter å fjerne opptaket av massakren.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter