Nyheter

Muslimske land vil ha tiltak mot islamofobi etter Christchurch-terror

Utenriksministrene fra de 57 medlemslandene i Organisation of Islamic Cooperation ber om «seriøse» tiltak mot islamofobi etter terrorangrepet på New Zealand.

Under et ekstraordinært møte i Istanbul fredag diskuterte utenriksministrene angrepet mot to moskeer i Christchurch på New Zealand.

– Vold med utspring i islamofobi må bli møtt med «seriøse, omfattende og systematiske tiltak», heter det i en uttalelse fra de 57 muslimske landenes utenriksministre.

LES OGSÅ: Opptil 4.000 ventet til fredagsbønn ved beskutt moské

OIC uttaler at angrep mot moskeer og drap på muslimer viser «det brutale, umenneskelige og grusomme resultatet» av islamhat. Organisasjonen ber vestlige land som har muslimske innbyggere, minoriteter eller migranter om å avstå fra «uttalelser og handlinger som forbinder islam med terror, ekstremisme og trusler» mot samfunnet.

New Zealands visestatsminister Winston Peters, som representerer det populistiske nasjonalistpartiet New Zealand First i koalisjonsregjeringen med arbeiderpartiet på New Zealand, deltok under fredagens møte i Istanbul.

Under 15. mars-angrepene i Christchurch ble 50 menn, kvinner og barn drept mens de satt i bønn i de to moskeene. Det yngste drapsofferet var tre år gammelt. Den eldste var 77 år. Flere titall ble såret.

Gjerningsmannen er identifisert som Brent Tarrant, en høyreekstremist fra Australia. Han direktesendte angrepet på Facebook. På en Twitter-konto i hans navn var det publisert et manifest der det het at angrepet var rettet mot muslimske «angripere».

LES OGSÅ: De første terrorofrene begravet i Christchurch

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter