Nyheter

Takker ja til prestejobben

Julie Schjøth blir den første kvinnelige presten i Nord-Troms prosti.

– Jeg ønsker å være prest for alle. Jeg gleder meg til tjenesten som prest i Nordreisa. Uavhengig av kjønn opplever jeg det som dypt meningsfullt, sier Julie Schjøth til NRK.

For første gang noensinne får Nord-Troms prosti en kvinnelig prest. Så langt er prostiet det eneste i Norge som aldri har hatt en prest som er kvinne.

LES OGSÅ: Biskop til læstadianere: – Kvinner er prester. Punktum

Ikke håpet

Den læstadianske menigheten har reagert på at det ansettes en kvinnelig prest, og hevdet at det ville føre til at mange tradisjonelle kirkegjengere vil unngå å gå i kirken.

Nils Einar Samuelsen i Den luthersk-læstadianske menigheten sa tidligere til Vårt Land at han er skuffet over Nord-Hålogalands avgjørelse å tilby stillingen til Schjøth og ikke en av de to andre mannlige søkerne.

– For det første var det ikke det vi hadde ønsket eller håpet. For det andre synes jeg det er veldig betenkelig og skuffende at ikke de to øvrige søkerne ble tilbudt stillingen. Jeg mener de var gode søkere.

LES OGSÅ: Det eneste læstadianske Maria Steinsvik ikke kunne bli var prest. Nå er hun i gang med teologistudiet.

Vil la seg ordne

– Jeg tror at for svært mange er det blitt ganske underordnet om presten er en mann eller en kvinne, selv om det for en del også vil være litt uvant, sier Julie Schjøth til NRK.

Hun sier også at det vil være andre prester, også mannlige, som gjør tjeneste i Nordreisa selv om hun nå er sokneprest.

– Så jeg tenker at dette kan la seg løse, sier hun til NRK.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter