Nyheter

Søreide møter Israels statsminister og Palestinas president

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) møter Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Palestinas president Mahmoud Abbas på en reise til regionen i mars.

– Jeg er bekymret over utviklingen i forholdet mellom Israel og Palestina. Det er lite tillit mellom partene. Jeg frykter at uroen i og rundt Gaza vil eskalere, og oppfordrer alle til å roe ned situasjonen og vise tilbakeholdenhet, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en pressemelding.

Utenriksministeren besøker Israel og Palestina 10.–11. mars, blant annet for å forberede vårens møte i Giverlandsgruppen for Palestina (AHLC), som ledes av Norge.

LES OGSÅ: Møbelkjeden Ikea saksøkes av israelske kvinner

– Haster

– Jeg vil bruke møtene til å drøfte den krevende situasjonen med begge parter og bidra til fremgang i giverlandsgruppen AHLCs arbeid med å styrke den palestinske økonomien og stabilisere situasjonen i Gaza. Det haster å gjennomføre tiltak og prosjekter som vil bedre levekårene i Gaza. Den palestinske økonomien er meget sårbar, og det er viktig å bidra til et minimum av økonomisk stabilitet, sier utenriksministeren.

På palestinsk side vil Eriksen Søreide også møte statsminister Rami Hamdallah, utenriksminister Riad Malki og finansminister Shukri Bishara. På israelsk side vil hun møte utenriksminister Israel Katz og minister for regionale spørsmål Tzachi Hanegbi.

LES OGSÅ: Operasjon Dagsverk fikk inn langt færre millioner – skylder på MIFF-kampanje

Hun vil også møte Einar Aas, som har ledet den internasjonale observatørstyrken TIPH i Hebron, som ble kastet ut av Israel 31. januar.

Videre til Egypt

Videre reiser Eriksen Søreide til Kairo, og 12. mars møter hun president Abdel Fattah al-Sisi, utenriksminister Sameh Shoukry og generalsekretæren i Den arabiske liga, Ahmed Aboul Gheit.

– Egypt spiller en viktig rolle i både Midtøsten og Afrika og er engasjert i det internasjonale arbeidet for å løse globale utfordringer. Norge samarbeider nært med Egypt for å stabilisere situasjonen i Gaza, sier utenriksministeren.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter