Nyheter

Buddhisttempel får robotguddom

Et 400 år gammelt buddhisttempel i Japan har fått en robotguddom med en prislapp på 8 millioner kroner. Guddommen skal spre Buddhas lærdom til dagens mennesker.

Kannon-androiden ble vist for media 23. februar, men vil ikke begynne å holde prekener for besøkende før 8. mars.

Zenbuddhist-tempelet Kōdai-ji har fått et nytt tilskudd i ordenen, en robot eller androide av guddommen Kannon. Den buddhistiske guddommen Kannon, også kjent som Guanyin, skal ifølge myter kunne endre form. Androider er roboter laget for å etterligne mennesker, eller i dette tilfellet en gud.

– Denne gangen forandret Kannon seg til en androide, sier tempelet til den japanske avisen Asahi Shimbun.

Les også: Nå kommer robotene. Bør vi være redde?

Holder prekener.

Kannon-androiden kalt «Mindar» er programmert til å holde prekener fra Hjertesutraen, èn av mahāyānabuddhismens hellige tekster.

Androiden er bygd av professor Hiroshi Ishiguro ved Osaka universitet i samarbeid med Kōdai-ji-tempelet. Robotguddommen er 195 centimeter høy, har bevegelige lemmer og hadde en prislapp på nesten 8 millioner kroner.

Les også: Kombinerer kristne røtter med buddhistisk praksis

'Nå hjertene til dagens mennesker'.

Kannon-androiden ble vist for media 23. februar, men vil ikke begynne å holde prekener for besøkende før 8. mars. Roboten vil vises i tempelet frem til 6. mai.

En av hensiktene med den kostbare androideguddommen er at den skal formidle Buddhas lære på en tilgjengelig og lettfattelig måte for gjester som oppsøker tempelet for sinnsro.

Tempelet håper også at den høyteknologiske roboten vil gjøre buddhismen mer interessant for dem som ikke har et nært forhold til buddhismens lære i utgangspunktet.

– Vi håper at androide Kannon vil hjelpe med at Buddhas lære når hjertene til dagens mennesker, sier buddhistprest Tensho Goto.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter