Nyheter

Frelsesarmeen fikk 33,7 millioner i gryta

Frelsesarmeen fikk inn 33,7 millioner kroner i julegryteaksjonen 2018. Det er omtrent like mye som året før.

Gaveinntektene er stabile, men mange flere bruker Vipps til å bidra, opplyser Frelsesarmeen i en pressemelding.

– Vi ser en stor giverglede hos det norske folk, og vi ser folk dele av det de har, stort eller smått. Vi er overveldet av den hjertevarmen det norske folk viser, forteller kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg.

Grytene har stått ute i førjulstiden siden 1901 for å minne folk på at det er mennesker rundt oss som trenger hjelp med det helt grunnleggende. Sist jul var 200 gryter utplassert fra Mandal i sør til Vardø i nord.

Mens givergleden er stabil, forteller organisasjonen at behovet for hjelp er økende. 17.576 personer tok kontakt for å be om hjelp i julen, fem prosent flere enn året før.

– Det gjør inntrykk å se hvor mange som sliter med å få endene til å møtes og samtidig å se hvor vanskelig det er for en god del å be om hjelp, sier kommunikasjonssjefen.

Julegrytemidlene brukes til matutdeling, ved, klær og annen praktisk hjelp samt fritids- og inkluderingstiltak for barn og barnefamilier gjennom hele året. Smith-Solevåg trekker spesielt fram ferietilbudene for barnefamilier, hvor det er lange ventelister.

I tre byer ble det samlet inn over én million kroner i juleaksjonen: Oslo (1.744.517 kroner), Kristiansand (1.476.221 kroner) og Bergen (1.155.823 kroner).

LES OGSÅ: Frelsesarmeen sporet opp 45 savnede personer i fjor

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter