Nyheter

Silje Kvamme Bjørndal blir ny generalsekretær i KRIK

Kommer fra jobben som rådgiver i KrF.

Silje Kvamme Bjørndal (37) er ansatt som ny generalsekretær i Kristen Idrettskontakt (KRIK), melder organisasjonen på sine egne nettsider.

Den forrige generalsekretæren, Erling Ekroll, gikk av i august, etter en konflikt rundt samlivsspørsmål i organisasjonen.

PODKAST: Hvem er Silje Kvamme Bjørndal? Hør intervju med henne i Nyhus & Dokka

Konflikt

Debatten startet da formuleringen «Ekteskapet mellom mann og kvinne er Guds gode ordning for samliv», ble tatt inn igjen i de såkalte spillereglene for KRIK-ledere etter at saken var oppe på et styremøte vinteren 2017.

Generalsekretær Erling Ekroll påpekte at dette bare er en presisering av det som alltid har vært KRIKs syn og som er nedfelt i KRIKS verdidokument. Kritikere mener derimot ­ledelsen burde ha konferert med KRIKs generalforsamling før spillereglene ble endret. I slutten av august kom meldingen om at han trakk seg fra vervet som generalsekretær.

LES OGSÅ: Konflikten rundt homofile ledere i KRIK førte til slutt til at generalsekretær Erling Ekroll gikk av.

Gleder seg

Silje Kvamme Bjørndal tiltrer seinest 1. april. Hun jobber nå som politisk rådgiver i KrF og er utdannet ved NLA Høgskolen Bergen og MF vitenskapelig høyskole, hvor hun også har skrevet sin doktorgrad i systematisk teologi

– Jeg brenner for at unge mennesker skal finne trygge fellesskap, hvor de kan få vokse og utfordres, både i troen og på idrettsbanen. Med sin økumeniske tilnærming har KRIK en unik mulighet til å gjøre Jesus tilgjengelig for nye mennesker, på ulike arenaer. Sammen med alle ansatte og frivillige over hele landet gleder jeg meg til å lede laget videre det neste strekket, sier Silje Kvamme Bjørndal i en pressemelding.

LES OGSÅ: Samlivssplid ryster KRIK

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter