Nyheter

KrF-veteran Toskedal tilbake på Stortinget

KrFs inntreden i regjeringen betyr to nye navn i partiets stortingsgruppe. Geir Toskedal, som var innvalgt i forrige periode, kommer nå tilbake.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

64 år gamle Toskedal fra Karmøy i Rogaland satt i kommunal- og forvaltningskomiteen i årene 2013–2017 og kommer nå inn som vara for KrFs fungerende partileder Olaug Bollestad. Hun ble tirsdag landbruks- og matminister.

I likhet med Bollestad sto Toskedal på blå side under KrFs interne retningsvalg i fjor høst.

Toskedal har siden 1991 representert KrF i kommunestyret i Karmøy i seks perioder. Siden 2007 har han vært fylkestingsrepresentant i Rogaland.

Samtidig kommer Jorunn Gleditsch Lossius (38) fra Lillesand i Aust-Agder inn som vararepresentant for KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad, som tirsdag ble barne- og familieminister. Lossius har sittet i Lillesand bystyre siden 2015 og er varaordfører i kommunen. Hun sto også på Ropstads blå side i KrFs interne kamp før jul.

Samtidig går Stine Margrethe Knutsdatter Olsen (Frp) og Guro Angell Gimse (H), som har vært vararepresentanter for henholdsvis Bård Hoksrud (Frp) og Linda C. Hofstad Helleland (H), ut av Stortinget.

Hoksrud og Helleland kommer tilbake som stortingsrepresentanter etter å ha gått av som henholdsvis landbruks- og matminister og barne-, familie- og likestillingsminister.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter