Nyheter

Solberg vil la Ropstad slippe homopolitikken

KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad blir barne- og familieminister, men slipper ansvar for likestilling og homopolitikk. Det sier sentralt plasserte kilder til NRK.

Ministerposten Ropstad tar over nå, er i Barne- og likestillingsdepartementet, men likestillingsansvaret skal overføres til Venstre-leder Trine Skei Grande. Hun vil ha tittelen kultur- og likestillingsminister.

– Det handler om at KrF skal få rendyrke barne- og familieprofilen sin, men slippe støy knyttet til særlig LHBT+ og abortspørsmål, som er krevende for KrF. Samtidig får Grande en større og bredere portefølje i Kulturdepartementet, sier kilden til NRK.

Ropstad tar derfor over livssynspolitikken i Solberg-regjeringen, som tidligere har vært en del av Grandes post.

LES OGSÅ: KrFs tre statsråder er klare

Hadde ikke gått i Pride

KrF-nestlederen har tidligere uttalt at det ikke er naturlig for han å gå i Pride-paraden.

– Jeg tror kanskje ikke jeg hadde gått i Gay Pride. Jeg tenker at det å gi støtte til homofile og deres menneskeverd er kjempeviktig, men trenger ikke nødvendigvis å gå i et tog for å vise det, sa Ropstad til rikskanalen i 2017.

Når Ropstad tar over som barne- og familieminister i den utvidede Solberg-regjeringen er det Høyres Linda Hofstad Helleland som må ut. Hun er i dag barne- og likestillingsminister.

LES OGSÅ: Slik svarer KrF-ere om Hareides Pride-deltakelse

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter