Nyheter

Bispedømmerådet ønsker Helge S. Gaard som biskop i Stavanger

En spent Gaard avventer å spekulere i sluttresultatet.

Stavanger bispedømmeråd vedtok fredag at de ønsker Helge S. Gaard som ny biskop i Stavanger bispedømme. Bispedømmerådet rangerer Haakon Kessel som nummer to, og Anne Lise Ådnøy som nummer tre.

– Det er et fantastisk resultat. Det er mye mer enn hva jeg hadde forventet, sier Helge S. Gaard til Vårt Land.

Ny stavangerbiskop blir tilsatt 24.-25. januar, etter alle biskopene har kommet med sine anbefalinger den 16. januar. Stillingen som biskop i Stavanger ble ledig etter at biskop Ivar Braut gikk av høsten 2018 av helsemessige årsaker.

– Denne rangeringen er vår samlede anbefaling til Kirkerådet, sier bispedømmerådsleder Marie Klakegg Grastveit i en pressemelding.

LES MER: Helge S. Gaard vil videreføre et sterkt bispedømme

Venter i spenning

Bispekandidaten understreker at han venter spent på resultatet, og er bevisst på at kirkerådet til slutt kan ende opp med å velge en av de tre andre kandidatene.

– Hva gjør du for å takle spenningen?

– Ikke så mye spesielt. Til daglig er jeg i jobb, men nå har jeg frihelg og er sammen med familien, sier han.

LES MER: Haakon Kessel vil kjempe for frimodighet

Andre gang

Gaard var også bispedømmerådets kandidat i 2016, men Kirkerådet valgte Ivar Braut, som ble vigslet til biskop i Stavanger i mars 2017.

– Hvordan tror du det går denne gangen?

– Jeg forsøker å ha så lite mening om det som jeg kan. Vi venter enda på at biskopene skal komme med sine anbefalinger, sier han.

LES MER: Anne Lise Ådnøy møter Gud «overalt»

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter