Nyheter

Financial Times: May utsetter brexit-avstemningen

Statsminister Theresa May utsetter den planlagte avstemningen om utkastet til brexit-avtale i Parlamentet tirsdag, melder Financial Times.

Den britiske finansavisens melding kommer etter at flere britiske medier har antydet det samme.

– Tre kilder har opplyst at avstemningen er avlyst, opplyser BBCs svært velinformerte politiske redaktør Laura Kuenssberg på Twitter.

Orienterer Parlamentet

Statsministeren har varslet en orientering i Underhuset klokken 16.30 norsk tid. Temaet er «Exiting the EU».

Det har i flere dager vært spekulert i om May ville utsette avstemningen, etter at det er blitt klart at hun ville komme til å tape den. Over 100 av hennes egne partifeller har sagt at de vil stemme mot, sammen med blant andre representantene fra Labour, Liberaldemokratene, det skotske nasjonalistpartiet SNP og regjeringens nordirske støtteparti DUP.

I kontakt med EU-ledere

Financial Times skriver at May håper utsettelsen vil gi henne tid til å sikre en bedre avtale med EU. Hun reiser til Brussel allerede torsdag for å delta på EUs toppmøte og ventes der å ta opp saken med stats- og regjeringssjefene fra de øvrige 27 medlemslandene.

EU-kommisjonen svarer på sin side at reforhandling ikke kommer på tale.

– Vår posisjon er at vi ikke vil reforhandle, sier EU-kommisjonens talskvinne Mina Andreeva.

Hun fastholder det EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker tidligere har sagt, nemlig at avtalen som nå ligger på bordet, er den «eneste mulige».

– Patetisk

– Patetisk feighet, er kommentaren fra Skottlands førsteminister og SNP-leder Nicola Sturgeon på nyheten om at det går mot en utsettelse av tirsdagens avstemning.

– Så det er bekreftet – patetisk feighet fra statsministeren. Nok en gang prioriterer hun torypartiets interesser framfor alt annet. Dette kan ikke fortsette, skriver Sturgeon på Twitter.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter