Nyheter

Blir biskopenes mann i LHBT-arbeidet

Jan Otto Myrseth skal være med å sikre at Den norske kirke ikke diskriminerer seksuelle minoriteter.

I 2015 utfordret en gruppe prester med LHBT-identitet biskopene til å sette i gang tiltak for å forebygge mobbing og trakassering av arbeidstakere som dem. Nå skal et eget LHBT-utvalg jobbe med å følge opp tiltakene. På bispemøtet sist uke ble det bestemt at Jan Otto Myrseth blir biskopenes representant i utvalget.

– Selv om vi har satt punktum for en lang diskusjon i vigselsspørsmålet, må vi ikke lukke øynene for at det kan være svært krevende å tilhøre en minoritet i det kirkelige landskapet. Vi bærer på en tung arv, med usynliggjøring og diskriminering. Nå må vi gjøre det vi kan for at de det gjelder kan leve gode liv, sier Myrseth.

LES MER: – Kirken må ta større klimaansvar

Et av utvalgets oppgaver skal være å bistå Kirkerådet med å tilrettelegge for kompetanseheving på LHBT-tematikk relatert til arbeidsmiljø og tilsettingssaker.

LES MER: Biskopene mener presteutdanningen må bli mer tilpasset virkeligheten i Den norske kirke

Det skal også gjennomføres en arbeidslivsundersøkelse som kan belyse dagens situasjon for ansatte i Den norske kirke med LHBT-identitet, og utvikles et kurs og samtaleopplegg for å øke kompetansen om spørsmål knyttet til LHBT, kjønn og seksualitet.

– Vil utvalget bestå at representanter med ulike syn på likekjønnet vigsel?

– Det er ikke klart ennå. Men både tilhengere og motstandere av likekjønnet vigsel skal kunne leve med sin overbevisning. Dette skal ikke være et forum for teologisk diskusjon eller for å løfte frem motsetninger, men ha helheten for øye.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter