Nyheter

Kommunen mener Hanvold driver ulovlig

Drammen kommune truer med å legge ned Visjon Norge. – Storm i et vannglass, sier Hanvold.

Drammen kommune mener Visjon Norge driver ulovlig drift i sine lokaler i Drammen. Bygget i Øvre Eikervei 126 er ikke regulert for TV-produksjon, hevder kommunen, som viser til at eiendommen er regulert som «bolig» i reguleringsplanen.

De gir Visjon Norge AS frist til 5. november til å rydde opp i situasjonen. Etter det vil kommunen gi Visjon Norge AS dagbøter. Saken ble først omtalt i Drammens Tidende.

– Hvis det ikke skjer noe før fristen i november, må virksomheten i ytterste konsekvens opphøre. Visjon Norge må finne seg et annet sted å være, sier avdelingsleder i Drammen kommune, Milla Flesche, til NRK.

LES MER: Dette fant Brennpunkt ut om Hanvold.

Ikke bekymret

– Dette er en storm i et vannglass. Vi opplever at kommunen er positive til vår virksomhet. De er glade for at vi har over 70 ansatte, som også bringer skatteinntekter til kommunen, sier Visjon Norges leder Jan Hanvold.

– Er du bekymret for at kommunen skal gi dere dagbøter, eller beordre stenging av lokalet?

– Nei, overhodet ikke. Vi arbeider med arkitekt og gir tilbake melding innen fristen. Vi har planlagt å flytte i lengre tid. Det har vi planlagt siden 2007, men landet først en avtale med en kjøper i april, sier Hanvold.

LES MER: TV-predikanten har full kontroll over gave-millioner.

Bilverksted

Bygget Visjon Norge holder til i var tidligere eid av Honda, og er derfor godkjent for bilimport, verksted og bilomsetning. Men Visjon Norge, som begynte å bruke lokalet i 2007, skal aldri ha søkt om bruksendring til TV-studio.

– Virksomheten til Visjon Norge bryter vesentlig med gjeldende reguleringsplan. Den sier at eiendommen skal benyttes til boligformål. Dette ble Visjon Norge gjort oppmerksom på allerede i 2009. Vi tok det for gitt at de ikke hadde endret bruken av eiendommen uten å søke om godkjenning først, sier Flesche til NRK.

Hanvold forteller imidlertid at bygget de nå holder til i snart skal rives, for å gjøre plass til boliger.

– Vi har allerede inngått et samarbeid om salg med ett av Nordens største eiendomsselskaper, sier han.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Ingeborg Misje Bergem

Misje Bergem er bokanmelder i Vårt Land. Hun er tidligere journalist i avisa og jobber for tida med en doktorgrad om fransk samfunnsliv.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter