Nyheter

Spilleregler engasjerte

Konflikten rundt homofile ledere i KRIK trakk mye folk til helgens generalforsamling i Hemsedal. Flere peker på at de konservative var i flertall blant de fremmøtte.

– Vi hadde ingen diskusjon om verken spillereglene eller tidligere­ generalsekretær ­Erling Ekrolls avgang på samlingen, men styreleder orienterte ­generalforsamlingen om hvordan styret og referansegruppen har jobbet siden generalforsamlingen i fjor, skriver fungerende generalsekretær Magnus Hvalvik i en e-post til Vårt Land.

Fullt hus

Lørdag ble KRIKs mye omtalte generalforsamling (GF) avholdt i Hemsedal, til fullt hus. Oppmøtet var så stort at arrangementet måtte flyttes fra KRIKs Høyfjellssenter til Normisjons lokale i Hemsedal sentrum.

Spilleregel-debatten var det gjennomgående temaet. Diskusjonen har rast siden det i august ble kjent at noen hadde foreslått å endre spillereglene i KRIK slik at homofilt samlevende kan være ledere i organisasjonen. Forslaget ble imidlertid trukket etter at generalsekretær Erling Ekroll gikk av som generalsekretær 31. august.

Valg

Spilleregelstriden viste seg likevel i valget av nye medlemmer til sentralstyret i KRIK. Fire plasser som fast styremedlem sto til valg, men det var kommet inn tre benkeforslag. En av de foreslåtte var Eivind Holmedahl Hermstad, som var en av forslagsstillerne til avstemningen om endring av spillereglene i KRIK, og som altså står på den liberale siden i spilleregeldiskusjonen.

Hermstad ble ikke valgt inn i styret.

Kilder Vårt Land har snakket med mener dette tyder på at de med et klassisk syn på ekteskapet hadde flertall i salen.

– Det virket som om den ene siden hadde mobilisert flere folk. Det kan hende de liberale i homofili-spørsmålet tenkte det ikke var nødvendig å dra opp til Hemsedal siden selve spilleregelspørsmålet ikke skulle voteres over, sier en kilde som var til stede på GF.

– Man kan nok tenke at de som faktisk har drevet mobilisering har hatt suksess, sier en annen kilde.

LES MER: KRIK utsetter betent samlivssak

Polarisering

Aksel Frafjord, som var den andre forslagsstilleren bak spilleregelavstemningen, sier han sitter igjen med et positivt inntrykk etter GF, og at ordskiftet var «konstruktivt, åpent og respektfullt».

– De liberale benkekandidatene ble ikke valgt inn i styret. Opplevde du at de konservative var i flertall?

– Jeg tenker det virker mot sin hensikt å generalisere mangfoldet i KRIK til liberalt og konservativt syn, alle kandidatene var gode kandidater og demokratiet i KRIK har gjort et valg mellom dem.

– Opplevde du at noen av partene hadde mobilisert i forkant av GF?

– Med 208 stemmeberettigede kan man ikke annet enn å anta at noe på dagsordenen har engasjert til oppmøte.

Redegjørelse

På generalforsamlingen gjorde KRIK-styret rede for referansegruppen som er satt ned for å behandle spilleregelspørsmålet.Før selve generalforsamlingen begynte, jobbet KRIK-medlemmer i grupper for å gi innspill til referansegruppen.

– Mitt inntrykk er at medlemmene har tillit til referansegruppen, og samtidig at de er spente på hva som vil bli resultatet av dette, skriver Magnus Hvalvik i sin e-post.

Ulikt ståsted

I referansegruppen sitter mennesker med ulikt ståsted i homofili-spørsmålet. Det er fremdeles uklart hvorvidt sluttresultatet skal være en innstilling, et sett med nye spille-­regler, eller en anbefaling til styret.

Arbeidet skal etter planen være ferdig i mars 2019 og behandles av styret i juni.

Les mer om mer disse temaene:

Ingeborg Bergem

Ingeborg M. Bergem

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter