Nyheter

KrF-topp melder seg ut

Nok en partitopp i Hordaland KrF har meldt seg ut. Fylkesvaraordfører Pål Kårbø melder overgang til Høyre.

Forrige uke meldte Elisabeth Leirgul seg ut av KrF. Hun slår dermed følge med Marita Moltu, varaordfører i Bergen, som tidligere i år gikk ut av KrF. Begge har meldt overgang til partiet De kristne.

Nå melder nok en ny toppolitiker i fylket seg ut av KrF. I dag gir fylkesvaraordfører Pål Kårbø nominasjonskomiteen i Hordaland KrF beskjed om at han ikke stiller seg disponibel for listeplass til valget neste år.

Samarbeid

Han har fått nok av vinglingen i samarbeidsspørsmålet, skriver Bergens Tidende (BT).

– Jeg kjenner at KrFs nasjonale ørkenvandring i samarbeidsspørsmålet, og det at en hele tiden ikke kan bestemme seg, tar på, sier han til BT.

Kårbø mener KrF burde gått i regjering sammen med Venstre, Høyre og Frp og dermed sikret en borgerlig flertallsregjering.

Venstredreining

Kårbø har tidligere uttalt at KrF sentralt «har vært for kritiske til regjeringen».

– Det er en del av trenden at kursen dreier seg mot venstre, sier Kårbø.

Elisabeth Leirgul uttalte i forbindelsen med innmeldelsen i De Kristne at det ikke er plass til verdikonservative i KrF.

– Jeg oppfatter meg selv som verdikonservativ, og jeg skjønner hva hun sier. Det som skjer nå er et alvorlig varsel for partiet her vest. Det blir oppfattet som at en sakte, men sikkert, glir i en del merkesaker, sier Kårbø.

BT skriver at en av sakene han tenker på skjedde forrige helg. Da viet partiets familiepolitiske talsperson, presten Geir Jørgen Bekkevold, KrFs informasjonssjef Mona Høvset og hennes kvinnelige partner.

Velkommen i Høyre

I Hordaland Høyre er de glad for Kårbøs beslutning. Fylkesleder Tom Georg Indrevik understreker samtidig at dette ene og alene er Kårbøs avgjørelse.

– Høyre sier alltid velkommen til dem som kan identifisere seg med oss, om de er profiler eller ikke, sier Indrevik til BT.

Les mer om mer disse temaene:

Hans Christian Paulsen

Hans Christian Paulsen

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter