Nyheter

Forsøkte å få til et samarbeid

Det finnes flere synspunkter i Mentor Medier-styret på konflikten mellom Åshild Mathisen og Per Magne Tveiten, ifølge styremedlem Jens Barland.

Onsdag før påske uttalte styremedlem i Mentor Medier, Jens Barland, seg i Dagens Næringsliv (DN) om konflikten som førte til at Åshild Mathisen ble avskjediget som Vårt Land-redaktør.

Barland sier «styret har mislykket med det de har forsøkt å få til over lengre tid».

– Jeg har forsøkt å bidra til å få konflikten inn i et samarbeidsspor, der vi skulle finne løsninger som inkluderte både Per Magne Tveiten og Åshild Mathisen. Det opplever jeg at vi har mislykkes med, sier Barland til DN. Han er tidligere sjefredaktør i Stavanger Aftenblad, og til daglig førsteamanuensis i medieledelse og innovasjon ved NTNU. Til DN understreker han at han kun uttaler seg på egne vegne, for å vise at det finnes flere synspunkter på konflikten.

– Eskalert

Jens Barland mener styret gjennom konflikten har eskalert den fra konsernledelsen til også å bli en konflikt med flere eiere.

– Vi er valgt av aksjonærene, derfor skal vi lytte til dem. De står over oss. Viktige og store eiere ville ha en ekstraordinær generalforsamling før man tok det skritt å si opp Mathisen. Når man løper til det skritt å si henne opp, er det å eskalere konflikten, sier han til DN.

Han stiller videre spørsmålstegn ved hastverket Vårt Land-styret hadde for å avsette Mathisen, og risikovurderingen ved det.

– Det øker konfliktnivået, og skaper bare mistenksomhet. Når man bruker slik makt, er det alltid en risiko for boomerangeffekt: Det kan fort slå tilbake på deg selv. Den risikoen er blitt utløst her.

Vil ikke kommentere

Styreleder i Mentor Medier, Tomas Brunegård, vil ikke kommentere Barlands kritikk. I en e-post til DN skriver han: – Styret har vært orientert om en prosess som har pågått siden i fjor sommer, og har også engasjert AFF for å finne en løsning. Ut over det er det av prinsipp ikke riktig at jeg kommenterer styrets interne arbeid.

Brunegård har tidligere uttalt følgende til Vårt Land:

– Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært ulike syn i styret og at det har vært krevende diskusjoner. Nå er det viktig at det blir arbeidsro rundt det viktige arbeidet med å utvikle Mentor Medier for fremtiden.

Les mer om mer disse temaene:

Elise Kruse

Elise Kruse

Elise Kruse er religions- og featureredaktør i Vårt Land. Hun har jobbet i avisen siden 2017, som journalist, kommentator og som nyhetsleder.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter