Nyheter

Høyre har fått flere varsler – krisemøte i Unge Høyre

Alle fylkeslederne i Unge Høyre samles i Oslo i dag for å diskutere varslingssakene mot Kristian Tonning Riise. Høyre har mottatt ytterligere varsler etter varselet om at han skal ha hatt seksuell omgang med en svært beruset 16 åring på et partimøte.

Alle fylkeslederne i Unge Høyre samles i Oslo i dag for å diskutere varslingssakene. Høyre har mottatt ytterligere varsler etter pressekonferansen fredag.

– Vi har fått flere varsler etter pressekonferansen fredag, sier generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre til NTB.

BERIT AALBORG: «Makt og mannefall»

Fikk syv varsler på fredag

Fredag la Høyre og Unge Høyre seg flate. Da hadde de fått inn sju varsler etter at ungdomspartiets leder, Kristian Tonning Riise, gikk av sent onsdag kveld, på grunn av upassende seksuell oppførsel.

Blant dem er saken Aftenposten omtaler lørdag. I 2014 ble Unge Høyre varslet om at Riise hadde hatt seksuell omgang med en 16 år gammel, svært beruset jente på et fylkesårsmøte.

Aarset bekrefter overfor NTB at de først ble kjent med den saken etter at Riise gikk av, og at den var en av de sju varslene de kjente til fredag ettermiddag.

LES OGSÅ: metoo: – Alkohol er elefanten i rommet

Saker ble ikke fulgt opp tilstrekkelig

Lørdag er Unge Høyres fylkeslagsledere samlet i Oslo for å snakke om varslingssakene og hvordan de har blitt fulgt opp.

– Vi har mange medlemmer som naturlig nok kan ha behov for å snakke med noen. Det er vårt ansvar å sørge for at de blir ivaretatt. Derfor samler vi fylkeslederne. Vi ber også om forståelse for at dette er unge mennesker som ikke er profesjonelle aktører overfor pressen, og at pressen tar hensyn til det, sier Unge Høyre-leder Sandra Bruflot i en tekstmelding til NTB.

Flere saker skal ha blitt meldt inn til Unge Høyre sentralt tidligere, men ikke blitt fulgt opp tilstrekkelig av hovedorganisasjonen. Etter det NTB kjenner til, møttes fylkeslederne klokken 12 på Høgskolen i Oslo og Akershus (nå OsloMet Storbyuniversitetet).

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter