Nyheter

Putin hyllet kristne verdier

President Vladimir Putin var blant millioner av ­russisk-ortodokse kristne som natt til i går samlet seg til julefeiring i landets kirker. Putin hyllet «evige kristne verdier».

Bilde 1 av 4

Etter juliansk kalender feiret ­ortodokse kristne i Russland og de fleste andre ortodokse land sin julaften i helgen.

I den vakre Kristus Vår ­Frelser-katedralen i Moskva holdt den russisk-ortodokse patriark Kirill fjernsynsoverført messe, med blant andre statsminister Dmitrij Medvedev til stede.

– Evige verdier

Russlands president Vladimir Putin deltok på midnattsmesse i fødebyen St. Petersburg. ­Presidenten sier at den ortodokse julefeiringen «gir millioner av troende glede og håp».

Som nasjonalt orientert president har Putin i økende grad spilt på kristen tro og kultur, og i sin julehilsen peker han på viktigheten av å kunne samles rundt «evige kristne verdier» og «vårt folks århundregamle historiske og kulturelle arv».

I sin hilsen understreker ­Putin at den ortodokse, ­kristne kirken har gitt «et betydelig ­bidrag til å styrke høye moralske ­idealer i samfunnet, utdanne de ­oppvoksende generasjoner, og løse viktige sosiale problemer.»

Ropte «forræder»

I Betlehem angrep palestinske kristne følget til den greskortodokse patriark Teofilus III av Jerusalem, som skulle ­delta på ortodoks julefeiring der. 
De ropte «forræder» mot ­patriarken, i sinne over den ­ortodokse kirkens salg av ­eiendom til ­jødiske og ­israelske ­interesser.

Les mer om mer disse temaene:

Geir Ove Fonn

Geir Ove Fonn

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter