Nyheter

Actis refser Frps parkpils

Rusfeltets organisasjon rykker ut mot Frps press for å få vedtatt ja til parkpils alt i sommer.

– Forslaget deres tar hensyn til en liten gruppe på bekostning av andre. Det er ikke noe folkekrav med mer drikking på fellesområdene våre. Tvert i mot, sier generalsekretær i Actis, Mina Gerhardsen.

– Tidligere undersøkelser viser at 75 prosent av oss ønsker seg flere alkoholfrie soner, ikke færre, tilføyer Gerhardsen.

Frps finte

Actis – paraplyorganisasjonen på rusfeltet – refser Frp for fremstøtet omtalt i onsdagens Vårt Land: Midt under en hektisk stortingsinnspurt fremmer partiet nemlig forslag om å fjerne forbudet mot drikking i parker og friområder. Og det straks.

Frp gjør dette fordi Høyres landsmøte mot ledelsens vilje vedtok ja til pils i park. Frp vil legalisere inntak av alle typer alkohol med styrke inntil 22 prosent.

– For Høyre burde dette være «innafor», sa Frp-medlem av helsekomiteen, Morten Wold.

Høyre har ennå ikke konkludert i saken.

– Målet er at Stortinget vedtar dette nå, slik at forbundet kan bli borte alt i sommer, uttalte Erlend Wiborg, en av Frp-representantene som har fremmet forslaget.

LES OGSÅ: Frp inviterer til parkpils i sommer

Kutte – ikke øke

Og nettopp Høyre vil Actis nå ha på banen:

– Regjeringen har lovet at hovedlinjene i alkoholpolitikken skal ligge fast i denne perioden. Nå er det opp til Høyre å vise at de holder hva regjeringen har lovet, sier Gerhardsen.

Generalsekretæren i Actis minner dessuten om at regjeringen ved flere anledninger har satt seg som mål å redusere det skadelige forbruket av alkohol med 10 prosent innen 2025.

LES OGSÅ: Høyre går for pils i park og sterkøl i butikk

Uproblematisk?

Gerhardsen reagerer mot inntrykket av at pils i park er noe hyggelig og uproblematisk:

– I prinsippet åpner man da for at alkohol skal være en del av offentligheten på en helt annen måte enn i dag. Dessverre er det sånn at ikke alle klarer å begrense seg. Parkene våre skal være hyggelige å være i for alle, også for familier som har med seg barn. Da bør det være greit at fellesområder som parker og strender, er alkoholfrie soner.

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter