Nyheter

‘Først og fremst ønsker vi å takke Vår Herre’

Joshua Frenchs mor ber om ro rundt familien.

Joshua French kom onsdag hjem til Norge etter åtte år i fengsel i DR Kongo. På bloggen skriver moren Kari Hilde Hodne French at familien ønsker ro i tiden som kommer:

«Vi har opplevd enorme belastninger og påkjenninger disse årene. Vi ber derfor om at mediene, som vi takker for å ha holdt saken varm og aktiv, lar familien få ro en tid fremover.»

I det samme blogginnlegget sier Kari Hilde Hodne French takk til en rekke navngitte personer, med statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende i spissen.

Men først skriver hun følgende:

«Først og fremst ønsker vi å takke Vår Herre som lar oss oppleve Joshuas hjemkomst på selveste frihetsdagen vår.»

LES OGSÅ: Min tro-intervju med Joshua French fra 2011

Beste løsning

Løslatelsen av Joshua French og overføringen til Norge som en fri mann er den beste løsningen man kunne håpet på, sier advokat Hans Marius Graasvold.

– En usedvanlig sak er også blitt løst på en litt usedvanlig måte, en veldig positiv måte og den beste måten vi kunne fått, sier Graasvold til NTB, dagen etter at Joshua French ble overført til Norge etter åtte år i kongolesisk fengsel.

Beste hender

Graasvold sier han ennå ikke har fått snakket med French selv, men at han har hatt kontakt med apparatet rundt ham og fått forsikringer om at han er i de aller beste hender.

– Jeg har også behov for å få snakket med ham etter hvert, og det er også detaljer i det som har skjedd de siste to døgnene som jeg har behov for å få oversikt over, sier Graasvold.

Ikke livstruende syk

Han ønsker ikke å si noe om hvor French får medisinsk behandling i Norge, men bekrefter at han ikke er livstruende syk.

– Han har ingen dom hengende over seg i Norge og vil kunne fortsette å leve livet sitt når den tid kommer, sier Graasvold.

Hentet av norsk fly

Dokumentet som innebar at Joshua French kunne overføres til Norge, ble undertegnet på president Joseph Kabilas kontor i 10-tiden tirsdag formiddag, skriver VG. Like etter klokken 22 samme kveld ble han fraktet ut av Ndolo-fengselet i Kinshasa, eskortert av UDs spesialutsending Arild Øyen. 17. mai klokken 11.15 landet French endelig på norsk jord.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter