Nyheter

Fotball-spiss Eivind Arnevåg blir inspirator for Oase

Oase-bevegelsen topper laget: Eivind Arnevåg, fotballspiss og mangeårig leder og frontfigur i KFUM-kameratene i Oslo, skifter arena.

– Vi er veldig glade for å få Eivind Arnevåg med på Oase-laget. Eivind vil fortsette som fotballmentor i en 20 prosent stilling og kombinerer dette engasjementet med inspirator-stillingen i Oase, skriver Asbjørn Simonnes, daglig leder i den kristne fornyelsesbevegelsen Oase.

Kontinuitetsbærer

Arnevåg er KFUM-kameratenes trofaste kontinuitetsbærer. I 2015 tildelte Vårt Land ham Petter Dass-prisen på vegne av klubben.

LES MER: Petter Dass-prisen til KFUM-kameratene

Han har hatt sitt arbeidssted i «Kåffa» som den særpregede idrettsklubben gjerne kalles, siden 1981. Også da han spilte spiss på toppnivå for Vålerenga og Lillestrøm fra 1986 til 1991 var han ansatt som leder for breddefotballen i Oslo-klubben.

«Kåffå» er en av hovedstadsområdets største fotballklubber, med om lag 1.250 spillere fordelt på nærmere 90 lag. I dette miljøet har Arnevåg vært motoren og forbildet i 35 år. I klubbmiljøet og offentligheten har han markert seg med en tydelig kristentro.

«Dette er kanskje saken du ikke så for deg at du kom til å lese, men det er nå klart at Eivind Arnevåg avslutter sitt arbeidsforhold i KFUM-kameratene Oslo», skriver klubben på sin hjemmeside.

En epoke er over

«Dermed er en epoke over - for Eivind og for klubben», heter det i fortsettelsen.

– Det har vært en modningsprosess over noen år der jeg har kjent på at jeg ønsker å få brukt mer tid på det jeg tenker jeg kan mest om og brenner mest for, og på de områdene jeg ønsker å videreutvikle meg. Derfor utviklet jeg mitt eget «Fotballmentor» for å kunne jobbe mer selvstendig og gikk ned til 80 prosent stilling i «Kåffa» for en stund siden for å prøve å utvikle noen konsepter og bidra med foredrag, seminarer og mentorvirksomhet for «Fotball-Norge» og for organisasjoner og næringsliv, sier Eivind Arnevåg til KFUM-kameratenes nettsted.

LES MER: Rykket rett ned igjen

De siste årene har den tidligere fotballtoppen blant annet vært engasjert som inspirator og mentor i Fotballforbundets spissprosjekt, for å bidra til at toppspillerne blir enda bedre til å score mange mål.

Arnevåg har tidligere vært medlem i Oases lederskap i seks år, og han har vært og er fortsatt aktiv i Oases preste-og ledernettverk.

– Litt risikosport

– Jeg går fra en fantastisk klubb og et trygt og godt miljø og en trygg arbeidsplass. Å si opp stillingen i KFUM og gå til Oase, føles som litt risikosport. Oase er kun basert på gaver og kollekter, og har en veldig liten stab med bare 2-3 årsverk. Økonomien har alltid vært en utfordring. Men jeg kjenner glede og fred over avgjørelsen, og går bokstavelig talt i tro når jeg nå har tatt dette valget, sier 55-åringen om jobbskiftet.

LES MER: Derfor er de på Oase-stevne

I den karismatiske fornyelsesbevegelsen Oase skal Arnevåg bruke tid til reisevirksomhet rundt i landet. Asbjørn Simonnes legger vekt på at den nye medarbeideren har et veldig stort nettverk.

– Det blir en del reisevirksomhet der jeg skal prøve å inspirere og dele erfaringer til både «Kristen-Norge» og «Fotball-Norge». Det gleder jeg meg veldig til. Det er jo de to organisasjonene som samler flest folk i landet vårt, sier Arnevåg til KFUM-kameratenes hjemmeside.

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter