Nyheter

Eksbiskop oppfordrer kirken til å ansette papirløse

Biskop emeritus Tor Berger Jørgensen ber kirken bryte loven ved å ansette papirløse asylsøkere. – Uansvarlig, mener innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Jørgensen er blant dem som har engasjert seg for såkalt ureturnerbare asylsøkere, skriver Dagen. Den tidligere biskopen i Sør-Hålogaland oppfordrer nå kirken og KA (Arbeidsgiverorganisasjonfor kirkelige virksomheter) til å ansette mennesker som verken har mulighet til å reise hjem eller til lovlig opphold i Norge.

– Dette baserer seg selvsagt på helt idealistisk tenkning, ikke økonomi. Det er ikke snakk om å finne billig arbeidskraft, men å gi støtte til folk som befinner seg i en helt håpløs situasjon, sier Jørgensen til Dagen.

Utlendingsdirektoratet har ikke ønsket å svare på Jørgensens utspill, men viser til regelverket på direktoratets nettsider. Her går det klart fram at arbeidsgiver må sjekke at utenlandske ansatte har gyldig oppholdstillatelse.

LES OGSÅ: Arne Viste risikerer fengsel for papirløse

Mener det er uansvarlig av Tor B. Jørgensen

Listhaug mener utspillet fra eksbiskopen er "direkte uansvarlig".

– Det han i realiteten gjør er å skape falske forhåpninger for personer som skal returnere til hjemlandet. Personer som har fått endelig avslag på asylsøknaden, har plikt til å reise hjem, sier hun.

Jørgensens oppfordring kommer i kjølvannet av at IMI-kirken i Stavanger ansatte en kvinne fra Eritrea som har vært i Norge uten lovlig opphold siden 2011. Han roser IMI-kirken og vil sende brev til kirkelige organisasjoner for å få til en dialog om saken.

LES MER OM DENNE SAKEN HER: – Uten arbeid er livet meningsløst, sier papirløs fra Eritrea som frykter forfølgelse i hjemlandet

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter